Se încarcă...
Faguri De Miere

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă consumi în mod regulat faguri de miere?

Fagurii de miere nu sunt doar o delicatesă culinară, ci și un aliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Fagurii de miere au proprietăți vindecătoare și sunt consumați de mii de ani pentru substanțele lor nutritive.

La fel ca și mierea, fagurii sunt produși de către albine, în interiorul stupului. Ei sunt realizați din ceară naturală, fiind compuși din celule hexagonale în care se stochează mierea. Puțini cunosc acest lucru, dar la fel ca și mierea, fagurii sunt plini de substanțe hrănitoare și sunt comestibili.

De ce să consumi faguri de miere în mod regulat?

Faguri de miere pentru sănătatea dinților

Fagurii de miere sunt foarte buni pentru sănătatea dinților și a gingiilor. Substanțele nutritive pe care aceștia le conțin ajută la curățarea dinților și gingiilor și la inhibarea dezvoltării bacteriilor de pe suprafața lor, dezinfectând întreaga cavitate bucală. De asemenea, și procesul mecanic propriu-zis – mestecatul, este foarte bun pentru întărirea musculaturii de la nivelul gurii și obținerea unor gingii mai puternice.

Faguri de miere pentru îngrijirea pielii

Dacă vrei să ai o piele frumoasă și sănătoasă, poți integra fagurii de miere nu doar în dieta ta, ci și în rutina ta de înfrumusețare. Mierea și fagurii de miere se folosesc în ritualurile de frumusețe încă de pe vremea reginei Cleopatra. Măștile de față pe bază de miere sau de faguri de miere luptă împotriva acțiunii nocive a diferiților agenți patogeni din atmosferă asupra pielii. Pentru că mierea conține potasiu, ea nu permite dezvoltarea bacteriilor și este benefică în tratarea cicatricilor și hidratează pielea. Tot pentru îngrijirea pielii, fagurii de miere mai pot fi folosiți și pe post de exfoliant pentru corp.

Faguri de miere pentru creșterea imunității

Dacă vrei să ai o imunitate de fier, în locul tradiționalei gume de mestecat, mestecă faguri de miere! Sunt mult mai gustoși și fac minuni pentru sistemul imunitar al organismului tău. Efectele unei cure cu faguri de miere pentru întărirea imunității se pare că durează cel puțin patru ani, mai mult decât orice vaccin sau alt tratament. 

Eficacitatea fagurilor de miere în tratarea răcelilor a fost demonstrată și prin studii clinice, dar și de către oameni simpli, ca noi, care cred în puterea darurilor pe care ni le oferă natura și au testat fagurii de miere nu doar din curiozitate, ci și din pură plăcere. Pentru cele mai bune rezultate, ca să te vindeci mai repede de răceală, trebuie să mesteci atunci când ești bolnav faguri de miere pentru o durată de 4, până la 6 ore. În general, procesul nu trebuie repetat deoarece o singură zi este mai mult decât suficientă, dar dacă simptomele răcelii persistă, mai poți pune în practică delicioasa procedură cu încredere deplină pentru încă o zi deoarece nu are efecte adverse, ci doar beneficii pentru sănătatea organismului.

Fagurii de miere sunt foarte buni și pentru persoanele care suferă de diferite probleme medicale la nivelul sinusurilor. Dacă te confrunți cu astfel de afecțiuni medicale, ar fi bine ca mai ales în timpul primăverii și al toamnei să mesteci faguri de miere.

Alergiile îți dau bătăi de cap? Tot fagurii de miere te salvează! Specialiștii în medicină au ajuns la concluzia că persoanele alergice, care consumă în mod regulat faguri de miere, suferă mai puțin de pe urma simptomelor comune ale alergiilor precum ar fi strănutul sau dificultățile de respirație. De asemenea, și dacă te confrunți cu simptome grave, declanșate spontan, dacă mesteci un fagure de miere încontinuu, pentru cel puțin 30 de minute, atunci simptomele vor dispărea.

Faguri de miere pentru protecția ficatului

Ar trebui să consumi faguri de miere și dacă îți dorești un ficat sănătos. Fagurii de miere conțin un tip de alcool, dar spre deosebire de alte tipuri de alcool, alcoolul din fagurii de miere conține antioxidanți puternici care protejează sănătatea ficatului împotriva diferitelor daune. Pentru a demonstra această proprietate a fagurilor de miere, un grup de cercetători au efectuat un studiu în care au implicat mai multe persoane care sufereau de ficat gras. Participanții implicați în studiu au consumat o anumită cantitate de alcool din ceara de albine pentru o perioadă de 24 de saptamani, fiind monitorizați în tot acest timp. Iar la sfârșitul perioadei de cercetare, s-a constat că funcția hepatică a pacienților s-a normalizat și chiar au apărut îmbunătățiri și în privința simptomelor determinate de ficatul lor gras. Studiul acesta a fost efectuat în anul 2013 și mai multe detalii despre el au fost publicate în Korean Journal of Internal Medicine.

Faguri de miere pentru mai multă energie

Consumul fagurilor de miere este benefic și pentru creșterea energiei. Concret, substantele nutritive din fagurii de miere acționează asupra organismului curățând vasele de sânge și contribuind la îmbunătățirea digestiei. Fagurii de miere au și proprietăți antibiotice care protejează organismul de infecții. Astfel, un alt efect al mierii asupra organismului uman este stimularea energiei.

Descoperă o gamă variată de produse apicole La FabricatinRO!

Pe platforma noastră, direct în marketplace, te invităm să descoperi o gamă variată de produse apicole printre care, bineînțeles, și delicioși faguri de miere la un preț foarte convenabil. Aceștia sunt vânduți ca niște produse apicole 100% naturale, neprelucrate prin niciun fel de proces mecanic sau chimic și oferite pofticioșilor exact așa cum sunt extrase din stup, adică perfecte. De asemenea, mai multe informații despre produsele apicole, la modul general, găsești pe blogul nostru, la secțiunea produse alimentare românești.

Cei mai savuroși faguri de miere sunt cei bine căpăciți, care conțin o miere delicioasă, bogată în enzime și cu toate proprietățile sale originale bine conservate. Fagurii de miere sunt niște produse apicole vii, care trebuie păstrate într-un loc uscat, care să nu permită dezvoltarea larvelor.

De asemenea, încă un lucru foarte important în legătură cu fagurii de miere este faptul că mierea din interiorul lor se poate cristaliza, dovadă că este o miere naturală, crudă, de o calitate superioară.

Ai încercat vreodată până acum să consumi faguri de miere? Noi pur și simplu îi iubim, atât pentru beneficiile lor deosebite asupra sănătății, cât și pentru gustul și textura lor unice, spectaculoase, imposibil de regăsit la alte alimente, fie ele și naturale.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: