Cele mai iubite mâncăruri românești în țară și peste hotare

Ești curios să afli care sunt cele mai apreciate mâncăruri românești și de unde să procuri cele mai bune ingrediente pentru a le găti pe fiecare dintre ele? În acest articol ți-am pregătit o listă detaliată, care să-ți răspundă la ambele întrebări! Lectură plăcută! Sau mai bine spus… Poftă bună!

5 Mâncăruri românești excepționale

Sarmalele

Este imposibil să vorbești despre mâncăruri românești tradiționale fără să aduci în discuție sarmalele. Preparate asemănătoare există și pese hotare. Dar parcă niciunele nu se compară cu savuroasele rotocoale de carne românești, învelite în frunze de varză murată. Secretul unor sarmale reușite constă în priceperea gospodinei care le prepară. Dar din experiență putem spune că la gust contribuie din plin și varza murată care ar trebui să fie de cea mai bună calitate, precum este cea fabricată de Cămara Laurus.

Mititeii

Dacă savoarea sarmalelor depinde mai mult de măiestria bucătăresei, la mititei, un alt preparat de care toți românii sunt îndrăgostiți, femeile sunt scutite de orice responsabilitate! Aici, mai mult decât orice, contează îndemânarea bucătarului și cât de bine se înțelege el cu grătarul. Însă indiferent de experiență, un truc cu care este imposibil să dai greș, este ca de fiecare dată când ai poftă de mititei să optezi pentru produsele Carmangeria Măcelaru’ Priceput. Delicioase și 100% naturale, cu ele chiar și un novice poate pregăti un grătar, demn de povestit.

Mămăliguța cu brânză

Mămăliguța cu brânză este una din acele mâncăruri românești care demonstrează faptul că poporul nostru se ghidează în bucătărie după principiul: puțin, dar bun. Oricine știe să fiarbă o mămăligă poate găti acest preparat la fel de bine ca bunicii de la țară. Iar dacă îi mai pune alături și o bucată generoasă de brânză de burduf de la Ferma cu Omenie, un gust plăcut, autentic românesc, este ca și garantat.

Coliva

Știai că ingredientul de bază al colivei este grâul pentru că în credința populară se crede că drumul omului în viață este asemănător cu cel al bobului de grâu? Coliva este un aliment românesc consumat pe post de desert, foarte simplu de preparat, dar cu o aromă unică. Ea se face din grâu fiert în mai toate regiunile din țară. Dar ceea ce deosebește colivele între ele este calitatea mierii folosită ca îndulcitor și nucile sau biscuiții folosiți la ornat. Astfel, la capitolul miere, dacă vrei să faci o colivă bună, noi îți recomandăm sortimente de floarea soarelui sau tei pe care le poți achiziționa din magazine online precum Apicultură în Pașcani.

Cornulețele cu dulceață

Poate că nu avem prea multe dulciuri în repertoriul nostru culinar. Dar cele pe care le-am învățat din moși strămoși sunt unele care ne fac cinste.  Cornulețele cu dulceață sunt un astfel de exemplu. Iar cele mai bune dintre ele sunt acelea pregătite cu osânză și umplute cu dulceață artizanală ca cea de la Bunicel. După preparare, tăvălește-le bine prin pudră de zahăr și pe loc îți vor satisface pofta de ceva bun!

Mai multe produse românești pe care le poți comanda online de la producătorii locali găsești în magazinul nostru online.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: