Mândră Chic combină tradiția cu modernul

Se ia una bucată folclor. Se pune o vorbă de duh, din popor. Se adaugă soare și esență de dor. Un joc cu opinca, bătut la picior. Un câmp, o ogradă, un nor călător. Se iau apoi toate, se torc pe-un fuior. Apoi, mai spre seară, printr-un tainic făgaș, se iau, se presară peste-un oraș. Și-uite cam acesta, dragii mei, vă zic, e modul de-a obține o mândră chic.

După cum îi sună și numele, Mândră Chic este un concept năstrușnic care aduce în prim-plan tradiția și obiceiurile populare românești, pe care le îmbină într-un mod vesel și jucăuș cu actualitatea. Astfel, spiritul urban, cu ritmul lui vertiginos, se domolește parcă sub briza blândă a unor elemente din folclorul autohton. Timpul însuși parcă încetinește și preia din acea gingașă veșnicie sătească.

Totul a început din Mândra, un sat din Brașov, unde artista Alina Zară și-a găsit un rost frumos, acela de a spune poveștile neamului nostru prin broderie și țesătură, gândindu-se că o vorbă de înțelepciune străbună cântărește mai mult decât orice valoare. Acest lucru începe într-un mic atelier, în care fetele își fabrică propriile ii sau brodează motive tradiționale pe alte materiale.

Mândra Chic este un proiect artistic, care prin imaginație, cu ajutorul graiului neaoș românesc, dă viață unor accesorii vestimentare sau unor obiecte, prin construcții de cuvinte cu felurite tâlcuri și înțelesuri. O simplă privire la măiestrele lor opere de artă și vei simți cum lucrurile ți se așază și lumea capătă sens. Proiectul are și un blog unde vă puteți  convinge că cele ce vă spun sunt adevărate, și bineînțeles, puteți cumpăra creațiile puse în vânzare. Veți găsi aici ii, tricouri cu modele tradiționale, șorțuri sau perne inscripționate cu mesaje și alte obiecte lucrate manual. Când dai de lucrurile făcute de Mândră Chic, realizezi că ai descoperit acel ceva pe care îl căutai fără să-ți dai seama.

Drept vă spunem, că FabriactinRO tare se fălește cu această frumoasă inițiativă care ne aduce în inimă folclorul și umorul, construind povești inspirate și păstrându-le pe cele vechi ca pe o prețioasă zestre.

Vă plac hainele românești? Atunci vă invităm să citiți și articolul despre Braincof, un brand românesc de haine bărbătești de înaltă calitate.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: