Iti place ciocolata, ciocolata de casa alba sau ciocolata neagra si de fiecare data cand esti la cumparaturi vizitezi raionul dulciurilor? In Romania au mai ramas doar 3 fabrici mari, detinute de familia austriaca Meinl si multi producatori romani. Ele produc in Romania in continuare dulciurile de odinioara, fie ca vorbim de ciocolata alba, neagra sau cu lapte.
Compania Kandia Dulce a inceput sa produca prima ciocolata cu lapte din Romania in anul 1890 iar astazi este cel mai mare producator roman de dulciuri, cu un portofoliu extins precum ciocolata, biscuiti si produse zaharoase.
Printre lista de produse Kandia, produse fabricate in Romania putem aminti batonul cu ciocolata ROM, caramelele Sugus, dropsurile Silvana, prajitura cu crema Magura, baton cu stafide Fagaras, bomboanele asortate Novatini, ciocolata Primola si Kandia.
Compania Heidi Chocolat a deschis in anul 1994 prima fabrica din Romania, in Bucuresti, cartierul Pantelimon iar in anul 1996 au iesit primele tablele cu ciocolata catre locuitorii din Romania. In anul 2000 fabrica se extinde si sunt lansate noi produse premium, primul exemplu fiind tableta cu cappuccino.
Printre lista de produse Heidi, produse fabricate in Romania, putem aminti Heidi Tiramisu, Heidi Dark, Heidi Dark Mint&Lemon. Heidi Creme Brulee si Heidi Bouquette Praline cu alune intregi caramelizate.
In anul 2012 austriecii de la Kandia Dulce au cumparat Heidi Chocolat si ambele companii au devenit “surori” . Cu toate acestea, cele 2 mari compani raman singurele producatoare de pe piata din Romania dupa ce productia ciocolatii Poiana de la Brasov a fost transferata in afara tarii.
Pe platforma FabricatinRO gasim si producatori locali care ne ofera dulciuri romanesti si ciocolata romaneasca dupa retete vechi sau noi.
Magia lui Maggyy – este un producator local de dulciuri romanesti din judetul Arges. La Maggyy puteti gasi ciocolata de casa, ciocolata neagra, cu lapte, cu lavanda, ghimbir, ardei chilli si multe alte bunataturi.
Cofetaria Prăjiturescu este o cofetarie cu preparate din ingrediente 100% naturale cumparate de la producatorii locali, iar pe altele le produce in propriul laborator din Roman. Prajiturile sunt facute exclusiv din unt, frisca naturala, smantana, arome naturale si ciocolata romaneasca iar daca doresti.
Cofetaria de acasa este o afacere de familie care a luat nastere in 2017 la Iasi printr-un proiect in care initiatorii sai si-au propus de faca dulciuri de calitate din ingrediente premium fara sa foloseasca premixuri. Produsele lor sunt lucrate in cantitati mici si sunt premium. Frisca se bate din smantana adevarata. Da, acea smantana pe care de obicei o punem peste sarmale. Fructele sunt fructe si nu doar arome. Untul este doar unt cu 80% grasimi. Blaturile nu se insopeaza ci sunt “umede” datorita iaurtului din compozitie, iar ciocolata? Ciocolata e din cea mai buna, de la Barry Callebaut! Printre produsele lor enumeram traditionalii faguri umpluti cu crema de lapte, nuci umplute, prajituri si torturi decorate spontan.
Atelier Cortez a început din pasiunea pentru gatit si s-a continuat apoi cu o calatorie de descoperire a gustului dulciurilor autentice din tarile din Europa. Cortez este numele conchistadorului ce a adus bobul de cacao în Europa invatandu-ne ce inseamna cu adevarat placerea gustului divin. Atelier Cortez inseamna pasiune, gust, originalitate, macaron si ciocolata. Recomandarea maestrului ciocolatier este o experiență de degustare de macarons si ciocolata.
Cake Expert se imbraca cu gust si dicteaza trendul in cofetarie – untul frantuzesc, martipanul, crema ganaj obtinuta din ciocolata romaneasca veritabila, frisca naturala. Toate se combina armonios sub bagheta magica specialistilor Cake Expert.
Brandul Nostalgic a fost creat din dorința de a trezi din nou la viață gusturile autentice ale copilăriei, dar fără compromisuri pentru sănătate. Fondatorii brandului au înțeles că, în contextul modern, unde problemele de sănătate legate de consumul excesiv de zahăr sunt tot mai frecvente, există o nevoie acută de dulciuri care să fie nu doar gustoase, ci și sănătoase. Astfel, s-au gândit să creeze dulciuri fara zahar și ciocolată de casă fabricate din ingrediente naturale și de o calitate superioară.
Ciocolata cu beneficii sau Ci&Co este un producător de ciocolată premium din România, care, din 2015, îmbină tradiția cu inovația, oferind ciocolată cu efect afrodisiac și diverse sortimente cu ingrediente de calitate, dedicate îmbunătățirii relațiilor amoroase și experiențelor senzoriale de neuitat.
Dacă ai găsit ciocolata potrivita pentru un cadou, te invităm să descoperi și accesoriile handmade de la Maria Ladybug pe care le poți dărui cuiva drag.
Noi, cei de la fabricat in Romania din anul 2014 descoperim producatori romani , scriem cu drag povesti romanesti despre produsele locale si suntem mandri ca facem acest lucru pentru Romania.