VisionBot- robotul creat de Alexandru Ionuț Budișteanu în România

VisionBot este produsul despre care FabricatînRo.ro vă vorbește astăzi și cu sinceritate vă spunem că nouă ne-a plăcut și dorim să vă stârnim și vouă curozitatea. Pe scurt, VisionBot este un robot care montează pe o placă electronică toate componentele necesare, printre care putem enumera rezistențele, condesatorii, integrate digitale sau analogice și care vine în ajutorul electroniștilor.

De fapt, acest robot de tip „pick and place” a fost construit de un inginer pentru ingineri. Acest robot poate fi folosit pentru a asambla plăci pentru calculator, dispozitive de consum, echipamente medicale sau echipamente de comunicații. VisonBot poate fi folosit pentru asamblarea oricarui dispozitiv electronic ce conține circuite integrate sau cipuri electronice.

Omul special care se află în spatele acestei creații este Alexandru Ionuț Budișteanu, un foarte cunoscut și apreciat informatician cu nenumarate prezențe la concursurile internaționale de invenții. Alexandru a fost pasionat de calculatoare de la o vârstă foarte fragedă iar până la vârsta de 14 ani a învațat singur materia de liceu, pentru ca ulterior să înceapă să citească lucrări științifice despre domeniul preferat.

Din gimnaziu și până la sfârșitul liceului a participat la olimpiadele de informatică unde a ajuns până în etapa națională dar și la concursuri naționale și internaționale. În anul 2013 a câștigat cel mai mare premiu la concursul INTEL ISEF, venind cu o soluție la o problemă globală importantă – accidentele rutiere cauzate de erorile umane. Proiectul său viza folosirea inteligenței artificiale în scopul creării unei mașini autonome care detectează obstacolele și previne accidentele. Alexandru Ionuț Budișteanu a urcat pe scena din SUA amintind tuturor că este un român mândru, ținând în mână un mic tricolor.

VisionBot a luat naștere datorită unei probleme pe care Alexandru Ionuț Budișteanu a văzut-o în lumea electroniștilor. Toate mașinile de acest tip sunt construite de marii producători pentru companiile cu o producție foarte mare (ex: Apple sau Samsung) și care costă foarte mult. Acest produs este destinat în special studenților, inginerilor și antreprenorilor care vor să dezvolte o afacere. Costul VisionBot este de 3000$ în comparație cu 55.000$ cât costă o mașinărie similară.

VisionBot este conectat de Computer Vision, soft care a fost creat pentru a fi ușor de folosit și compatibil cu toate aplicațiile de design în domeniul electronicii (EDA/ECAD) prin importarea fișierelor standard de tip RS-274X. Soft-ul este tradus în mai multe limbi iar tutorialele video sunt disponibile pentru a învăța ușor care sunt pașii corecți pentru a lucra cu VisionBot și pentru a rezolva eventualele erori care pot apărea. VisionBot este capabil să se calibreze automat, astfel știind tot timpul în ce zonă se află și calculând corect toate coordonatele necesare pentru plasarea componentelor pe placa electronică.

Alexandru Ionut Budișteanu este și CEO-ul companiei BIT Technologies RO și își propune ca în orașul natal să producă imprimante 3D, mașini cu comandă numerică, dispozitive electronice și să ofere soluții software. Din anul 2014 Alexandru Ionuț Budișteanu este noul abasador al turismului românesc, alături de Simona Halep, Horia Tecău, Alexandru Tomescu și Mihai Covaliu.

Pe site-ul firme https://www.bit-technologies.net/ sunt anunțuri de recrutare pentru postul de inginer automatist și asta dovedește că un singur om poate aduce beneficii mari întregii societăți. Acest lucru este cel mai important pentru România. Avem nevoie de fabricarea unor produse românești, de creșterea competențelor oamenilor, trebuie să îi învățăm să folosească tehnologia și, astfel, să fim productivi. Sperăm ca fabrica din Râmnicu Vâlcea să crească frumos și să ofere soluții pentru restul companiilor din țară, care acum achiziționează mașini cu comandă numerică din țări precum Germania, Franța, Elveția sau Italia.

[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=ZBIqYyRXapU[/wpsm_video]

De asemeni FabricatînRO.ro încurajează pe această cale toate persoanele care au posibilitatea de a alege între un produs creat în România și unul din altă țară să aleagă tot timpul cu inima, doar așa ne putem arăta încrederea și stima pentru persoanele care cercetează, lucrează ani de zile pentru a scoate un produs competitiv și aleg să rămână alături de noi.

Sursă imagine – https://budisteanu.net/category/contests/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: