Se încarcă...
Mosnicolae

Moș Nicolae – un strop de bucurie în fiecare an!

Copiii așteaptă în fiecare an și începutul lunii decembrie, când sărbătorim ziua Sfântului Nicolae, ziua specială fiind mult mai cunoscută sub denumirea de ”Moș Nicolae”. De unde această poveste, de ce denumirea seamănă cu denumirea lui Moș Crăciun?

Legenda spune că Sfântul Nicolae dădea cadouri pe ascuns oamenilor pe când el era episcop. Așa se zice că a ajutat trei fete cu o situație financiară nefavorabilă, lăsând câte un săculeț de aur când era timpul pentru fiecare din ele ca să se mărite. Iar tatăl acestor fete l-ar fi zărit pe episcopul Nicolae suit pe acoperișul casei, lăsând aurul jos prin horn într-o șosetă pusă la uscat, iar fiind foarte entuziasmat de cele văzute, nu a putut ține secretul.

Fie că legenda e adevărată sau nu, este cert că de obicei asociem această zi, de 6 decembrie cu momentul în care Moș Nicolae aduce dulciuri copiiilor. Ca și obicei a rămas faptul că atârnăm fie șosete, fie încălțăminte curate pentru a-l aștepta pe Moș Nicolae.

Dar, fiind în România, putem alege micile bucurii pentru copiii noștri din produsele românești. De exemplu, nu cred că există cineva care să nu știe de faimoasa ciocolată ROM – care este din ROMânia, cu ROM, dar mai nou s-a mai extins afacerea, și găsim și tablete de ciocolată pe lângă ”micul” rom cu care ne-am obișnuit de atâția ani.

Dacă vrei să cumperi jocuri lego, figurine, păpuși, puzzleuri, dar și multe altele, atunci Nicoro Toys este brandul autohton de care ai nevoie! Pe siteul lor găsim foarte multe informații specifice, care ne vor ajuta să decidem înțelept, cumpărând ceea ce e mai bun. De exemplu, putem citi despre ce mai este nou în lumea jocurilor pentru copii, de la ce vârstă sunt recomandate (sau nerecomandate) tabletele pentru cei mici care rulează jocuri și alte articole bune, inclusiv un ghid pentru părinți ca să-i ajute în alegerea jocului perfect.

O altă firmă românească de mare succes este Kandia. Ei produc nu doar ciocolata Rom amintită mai sus, dar și alte dulciuri, cum ar fi: Laura, Măgura, Primola, Făgăraș, Sugus, Kandia, Silvana și Ulpio. Vă sună cunoscute aceste denumiri? Eu sunt convins că DA! De multe ori, pentru inima și mintea noastră deja aceste denumiri de mărci autohtone nu necesită descriere în detalii. Deja gândindu-ne la ele, parcă și simțim ce gust are o bucată din produsul respectiv.

Un alt brand de jocuri produse în țară este D-Toys. Aici vom găsi o mare varietate de produse care deși ar putea da impresie de import din alte țări, sunt fabricate chiar în România! Se vând jocuri din următoarele categorii (printre altele): puzzleuri, jocuri educative, jocuri științifice, jocuri creative, jocuri de societate, jocuri de logică, jucării din lemn, jocuri de construcție, jucării pentru bebeluși, păpuși și mașini.

În cele mai multe cazuri, avantajul este că aceste jocuri se pot lua de pe internet în caz că nu vreți să căutați prin magazine, iar dulciurile amintite mai sus se găsesc cam în orice magazin: de la alimentara cea mai mică până la hipermarketuri.

Te invităm să descoperi și produsele de la unul dintre cei mai renumiți producători din România. Îți recomandăm să arunci o privire la pagina lor, de pe platforma noastra. Da, este vorba despre guban.

 

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: