Industria chimică din România – un motor de dezvoltare pentru economia țării

Industria chimică din România este unul dintre cele mai mari şi mai dinamice sectoare industriale la nivel mondial. Ea are un volum global al vânzărilor de 2.744 mld. euro, în creştere cu 11,6% faţă de anul precedent. De asemenea, îşi confirmă poziţionarea ca unul dintre motoarele principale de redresare economică.

La nivel naţional, industria chimică indică o tendință ascendentă. Dar totodată trage şi un semnal de alarmă asupra unor potenţiale riscuri.

Ce rol are industria chimică din România?

În România acest sector nu reprezintă numai un domeniu de activitate cu mare tradiţie şi impact în economia naţională, ci şi unul cu o evoluţie aparte în contextul economic al ultimilor ani. Conform celor mai recente situaţii financiare publicate de Ministerul Finanţelor, în sectorul industriei chimice funcţionau un număr total de 4.598 de firme considerate active, care generau o cifră de afaceri totală de 47,4 miliarde de lei şi 89.696 de locuri de muncă.

Analizând în detaliu situaţia şi indicatorii financiari calculaţi pentru aceste companii, constatăm sectorul industriei chimice se confruntă cu o serie de aspecte ce pot periclita relativa stabilitate (din punctul de vedere al numărului de agenţi economici şi al efectivului de salariaţi) şi tendinţa de relansare economică.

Industria chimică reprezintă o latură a economiei pe care România se poate baza pentru dezvoltare în următorii ani. Atragerea unor investiţii directe, autohtone sau internaţionale, poate transforma acest sector într-unul înfloritor, luând în considerare şi tendinţa mondială de creştere, de 12%.

Evident în prezent sectorul prezintă şi câteva riscuri, astfel aproape 45% din firmele active în industria chimică prezintă un risc crescut de insolvenţă, însă este mai important ne concentrăm pe oportunităţi, pe soluţiile pe care le putem găsi pentru o redresare şi relansare a economiei româneşti.

O firma cu capital românesc ce produce sisteme de epurare pentru industria chimică este ECO ROTARY SRL cu sediul în Piatra Neamţ. Firma produce o gama largă de sisteme de epurare: fose septice, ministații de epurare, separatoare de grăsimi şi hidrocarburi, rezervoare subterane etc.

De ce cumpăraţi produse de la Eco Rotary?

  • Pentru au cel mai bun raport preţ-calitate
  • Produsele sunt fabricate în România
  • Profesionalism
  • Promptitudine
  • Soluţii fiabile
  • Ultima tehnologie
  • Inovaţie continuă
  • Oferte competitive
  • Produse reciclabile 100%
  • Produse testate şi certificate

Aşadar nu ezitaţi cumpăraţi produse fabricate în România! Astfel, firmele româneşti vor putea  întoarcă banii în economia ţării şi creeze locuri de muncă.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: