FabricatinRO te invită să te înscrii la Școala Vinului – curs intensiv de apreciere a gastronomiei și vinului

Fabricatinro Te Invită Să Te înscrii La Școala Vinului Curs Intensiv De Apreciere A Gastronomiei și Vinului

Federația Națională a Degustătorilor Autorizați din România și Awesomm.me a lansat cel mai scurt, dar cuprinzător curs introductiv despre vinuri! Ți-ai dorit vreodată să înveți mai multe despre vin? Să cunoști termenii și principiile de bază ale vinului sau să faci cunoștință cu cele mai renumite regiuni viticole și podgorii din principalele țări producătoare de vin?

De asemenea, ți-ar plăcea să știi cum să asociezi mâncărurile tale preferate cu vinul potrivit, astfel încât să te bucuri chiar și mai mult de savoarea lor, dar și să-ți impresionezi musafirii poftiți la masă?  Toate aceste lucruri și multe altele le vei putea descoperi în cadrul acestui curs.

Puține gesturi denotă mai multă eleganță decât a comanda în calitate de cunoscător un vin bun într-un restaurant și a discuta cu sommelierul despre regiuni, ani, recolte și soiuri. Sau să prezinți jumătății tale meniul de la cină și să spui că ai gătit toate acele minunății pentru că aveați în frigider o sticlă de vin alb Pinot Gris din anul 2020 și în cămară o Fetească Neagră din 2015 pe care le-ai păstrat special pentru această ocazie deosebită.

Câteva cuvinte despre Școala Vinului

Școala Vinului este un curs intensiv de enograstronomie care se desfășoară pe perioada a 4 zile, câte 3-4 ore pe zi, realizat conform unei programe restrânse a Școlii Europene de Sommelieri. Cursul la care și noi, echipa FabricatinRO, suntem parteneri, se adresează deopotrivă amatorilor și pasionaților de vin și gatronomie, dar și specialiștilor care activează deja în industria ospitalității și vor să afle mai multe despre vin.

Spre diferență de alte cursuri de sommelieri, Școala Vinului înglobează informații prețioase despre arta vinului într-un format atractiv, făcând posibil pentru cursanții săi să navigheze mai ușor în lumea vinurilor bune odată ce au absolvit-o.

Ce poți învăța la Școala Vinului?

Ca proprietar de restaurant de exemplu, Școala Vinului te învață cum să-ți alcătuiești o mică, dar selectă colecție de vinuri care să fie pe placul clienților tăi. Mâncatul în oraș nu trebuie privit niciodată doar ca o ocazie de a satisfacere a poftei de mâncare și de băutură, ci ca o experiență de viață care te motivează și-ți ridică moralul. 

Ca băutor ocazional de vin pe de altă parte, absolvind acest curs vei evolua și vei deveni capabil să faci diferența între diferite tipuri de vin și caracteristicile lor, învățând totodată ce fel de vin se potrivește mai bine cu preparatele pe care le deguști. De asemenea, vei învăța cum să deosebești restaurantele unde vinul este apreciat pentru adevăratele sale calități și selecția și servirea lui este privită ca un ritual sofisticat, de cele care pur și simplu au o înțelegere cu o anumită cramă și fac tot posibilul să-și convingă clienții să cumpere o sticlă de vin de la aceeasta.

Școala Vinului își deschide porțile în Sala Vega din cadrul hotelului Unirea, din Iași, în perioada: 5-6 și 12-13 septembrie, între orele 18:00-21:00. Dacă te înscrii până în data de 15 august, beneficiezi de promoția Early Bird, constând într-un sicount foarte generos. Mai multe informații poți afla AICI, pe pagina oficială a evenimentului. Hai din nou la școală, dar de data aceasta ca să înveți doar despre ceea ce îți place!

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj