Se încarcă...

Vinuri Românești

Cele mai bune vinuri românești le găsești pe FabricatinRO! 

În România vinul are o istorie veche. De la producerea primelor vinuri pe teritoriul țării noastre și până în ziua de azi , experții estimează că au trecut mai bine de 2700 de ani. Cu alte cuvinte, se poate spune că istoria vinurilor românești se confundă cu istoria țării în sine. În ziua de azi, chiar dacă vinul concurează cu multe alte băuturi tradiționale sau străine pentru a cuceri inimile românilor, pasionații și amatorii îl prețuiesc cum se cuvine și ridică la rangul de artă cosnumul său și asocierea cu diferite preparate culinare. Pentru români, vinul face parte din viața de zi cu zi. Ne delectăm cu vin la cele mai importante evenimente din viața noastră; dăruim vin când vrem să facem un cadou cu adevărat deosebit; savurăm un pahar de vin pentru chiar și cea mai mică izbândă și nu în ultimul rând, ne turnăm un pahar de vin și îl savurăm în tihnă când vrem să petrecem singuri, momente de calitate.

Producători Parteneri

Fabricat Separator

Povestea vinului din Averești începe din vremuri străvechi, în timpuri când pământul era cel mai de preț bun al oamenilor.


La Crama din Oprisor, departe, acolo, în Oltenia Vie si Profundă, trăim clipele cu intensitatea pe care dorim să o împărtășim catre toţi prietenii.

Vinuri din România

Fabricat Separator

O gamă selectă de vinuri românești

Clima și solul României sunt prielnice pentru creșterea viței de vie de diferite soiuri. Astfel, producătorii de vin din România ne pun la dispoziție o gamă variată de licori produse din soiuri autohtone sau aduse în România din străinătate.

Fetească Neagră, Fetească Albă, Fetească Regală, Băbească Neagră, Crâmpoșeie, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească, Galbenă de Odobești sau Grasă de Cotnari sunt doar câteva din soiurile autohtone din care producătorii români de vinuri prepară cu măiestrie cele mai bune băuturi. 

Dar nu mai puțin cultivate și apreciate în țara noastră sunt și soiurile străine precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Traminer, Chardonnay, Pinot Noir, Aligote sau Rislieng.

O gamă selectă de vinuri produse în România, de cea mai bună calitate, v-am pregătit și în magazinul FabricatinRO! 

 

Producători de Vinuri Românești

Fabricat Separator

Producători de top

Producătorii de vin din România joacă un rol important în dezvoltarea țării noastre, dar și în popularizarea ei peste hotare. Premiile pe care acești antreprenori ambițioși le-au obținut la concursurile internaționale pentru produsele lor de înaltă calitate au pus România pe harta lumii.


Datorită producătorilor români de vin, vinururile românești sunt acum cunoscute și consumate în țări precum America, China sau Japonia unde cosumatorii le percep ca pe niște vinuri exotice, de o calitate excepțioanlă și cu un preț cinstit Și este normal să fie așa! Cum altfel ai putea îmbia și ademeni mai ușor un străin să îți cunoască țara și tradițiile decât la un pahar de vin?

În total, țara noastră găzduiește un număr de aproximativ 100 de producători de vin ale căror afaceri ocupă diferite dimensiuni, dar joacă același rol pentru noi și pentru România. 

Dacă vreți să-i cunoașteți mai bine, mulți dintre producătorii români de vin sunt înscriși și pe platforma noastră!

Povești ale Producătorilor de Vin

Fabricat Separator

Povești cu și despre vin

Ne place vinul și ne place să vorbim despre vin! Timpul și activitatea noastră ne-au oferit ocazia de a cunoaște pe unii din cei mai îndrăgiți producători de vin din România de la care am aflat povești încântătoare.

De exemplu, știați că Vinnoir este una din cele mai noi crame de pe teritoriul României, proaspăt înființată în anul 2015? 

Dar despre familia Petru și domnul Oliviu, un bărbat bun la toate, care se luptă pentru păstrarea tradiției străvechi a vinurilor ați aflat? 

Sau despre Crama Oprișor – o cramă unde iau naștere 44 de sortimente de vin?

O altă poveste cu și despre vin pe care o spunem cu plăcere ori de câte ori avem ocazia este și cea a cramei Avincis, un proiect ambițios care îmbină tradiția și modernitatea în cel mai elegant mod cu putință!

Nu în ultimul rând, ne mai place să vorbim și despre struguri – materia primă din care se face vinul și aurul vinificatorilor, fără de care nu v-am mai fi pregătit această pagină!

Astfel de povești și multe alte istorioare, anecdote și întâmplări cu și despre vin vă așteptăm să citiți pe platforma noastră!