Description
Picanha reprezintă stratul muscular superior din zona chiulotei, imediat de sub piele; cu puține inserții de grăsime intramusculară, dar cu textură fină, picanha nu este un mușchi care se folosește mult în timpul mișcării animalului, de aceea rămâne foarte fraged; este acoperit la exterior cu un strat generos de grăsime, care nu trebuie înlăturat la gătit. Se poate frige la grătar, tăiată felii de-a lungul fibrei. Baveta sau flank steak este o piesă din partea de flanc a animalului. Subțire, cu multe inserții de grăsime, foarte aromată și cu un grad ridicat de frăgezime, prezintă un aspect franjurat și conține puțină grăsime extramusculară, fără țesuturi conexe, având un gust pronunțat, bogat și aromat. Înainte de a se pune pe grătar se poate marina. Brisketul sau pieptul reprezintă partea inferioară din sfertul anterior, delimitat anterior de gât și posterior de flanc. Provenind din zone mult exersate de animal în mișcare, carnea este un pic mai tare și are un strat exterior generos de grăsime. Este o piesă aromată care devine fragedă când este gătită îndelung la foc mic sau marinată în prelabil. De asemenea, alături de gât, greabăn și ceafă, se poate folosi ca și carne tocată pentru mâncăruri tradiționale. Greabănul reprezintă piesa care se găsește în interiorul coastelor, fiind o continuare înspre gât a antricotului. Este o piesă marmorată și suculentă și fragedă gătită corespunzător.
METODE DE GĂTIRE SPICE & BEEF
Ruburile V6BBQ de la Fuchs sunt condimentul ideal pentru carnea de vită marinată uscat, pregătită perfect pentru grill. RUB-urile conțin un mix de condimente care se potrivesc bine unul cu celălalt și se armonizează cu carnea de vită Angus. Marinarea are loc când amestecul de condimente acționează în interiorul cărnii, în timp ce stă la rece. Se masează carnea cu amestecul de RUB și se lasă să acționeze: zahărul și sarea ajută să se frăgezească fibrele și să pătrundă în carne aromele condimentelor. Ulterior se va împacheta în folie și se va pune la rece în frigider timp de 24 ore. După cele 24 de ore, carnea va sta o oră la temperatura camerei, apoi se va așeza pe grătarul încins în prealabil. Există 2 opțiuni: marinata să fie curățată de pe carne sau să fie gătită direct așa, în funcție de preferința fiecăruia dintre voi și de intensitatea gustului dorit. Noi recomandăm carnea să fie făcută mediu, astfel ca interiorul acesteia să rămână rose, medium-rare. După ce carnea a fost luată de pe foc, se lasă 10 minute să se odihnească pentru ca aceasta să rămână suculentă. Acesta este și motivul pentru care aromele sunt foarte intense, pentru că ele sunt în interiorul cărnii. Feliați carnea și o puteți servi caldă, alături de unul din sosurile Fuchs speciale pentru grătar, sau rece, garnisită cu o salată. Piesele sunt refrigerate, maturate în sistem dry-age timp de 21 de zile și ambalate individual în pachete vidate. Greutățile pentru fiecare piesă în parte sunt aproximative și pot varia cu /- 5%, dar per total pachetul va avea minim 4 kg. Pachetele vor fi livrate în cutii de carton, iar temperatura va fi asigurată pe timpul transportului de cutii frigorifice returnabile.
Informații Adiționale Spice & beef
Greutate: 4 kg Dimensiuni: 26x16x31 cm Temperatură transport: pe o perioadă de 36 ore între -2 și 3 C Stare piese: refrigerate Valabilitate: 12 zile de la ambalare pentru piesele refrigerate Valoare pachet: prețul include transport și TVA