Se încarcă...
Kandia Ciocolata Fabricata In Romania Fb

Universul dulciurilor Kandia

Printre puținele firme din România care ne îndulcește cu bomboane și ciocolate fel-de-fel, se numără Kandia Dulce – cel mai mare producător român de dulciuri. Din 1890 și până acum, generație după generație, Kandia a conturat gustul dulce al bucuriei și vieții românilor. Putem spune că ne-am construit copilăria în jurul bomboanelor Silvana, al caramelelor Sugus sau al prăjituricilor Măgura.

Kandia construiește prina fabrică de ciocolată din România

În Timișoara se ridică prima fabrică de ciocolată din România. De atunci și până în zielele noastre, Kandia Dulce a investit ceva bănuți și a reușit să se extindă admirabil, devenind cea mai diversificată marcă de produse. Datorită tradiției moștenite de la companiile naționalizate în 1948, Întreprinderea de produse zaharoase București introduce în piață produse unice. Câțiva ani mai târziu, firma lansează primul baton de ciocolată din România, sub brandul ROM, apoi prima prăjitură ambalată din țară, sub brandul Măgura.

Datorită tradiției acumulate și a performanțelor înregistrate, în 2007 Kandia-Excelent a devenit parte a grupului Cadbury-Schweppes, cel mai mare producator de dulciuri la nivel mondial, devenind astfel Cadbury România. În același an Kandia-Excelent achiziționează de la Kraft Romania, brandul de dropsuri și jeleuri Silvana, lansat în 1994 și brandul de bomboane gumate moi și jeleuri Sugus, lansat în 1998. Acum, Excelent București și Kandia Timișoara fuzionează prin absorbție, noua companie numindu-se Kandia-Excelent. Pe lângă aceste produse, Kandia deține dulciurile Primola, Ciocolata Laura și Novatini, și nu în ultimul rând biscuiții și eugeniile Ulpio.

Ție îți place acest brand de ciocolată?

Cu siguranță, orice român autentic și iubitor de dulciuri și-a construit un amalgam de amintiri alături de familie și cei apropiați, în jurul uneia din cele mai apreciate ciocolăți din România. Nimic nu se compară cu o ciocolată împărțită cu prietenii sau o cutie de bomboane oferită mamei, preferată și cumpără de generații întregi de români.

Fabricatinro.ro susține firmele ce contribuie la economia țării, oferă locuri de muncă românilor și oferă produse delicioase! Dacă vrei să citești și alte articole despre ciocolată, îți recomandăm o lectură despre ciocolata cu rom.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: