Vrei Să Oferi Cadou Un Produs Tradițional? Să Cumperi Cele Mai Bune Produse Tradiționale Românești? Să Descoperi Producători Români Care Fabrică Produse De Calitate
Fabricat Separator

Produse tradiționale românești pe platforma Fabricat în RO

Vrei să oferi cadou un produs tradițional? Să cumperi cele mai bune produse tradiționale românești? Să descoperi producători români care fabrică produse de calitate? Atunci ai ajuns exact unde trebuie pentru că prin intermediul platformei noastre îți poți satisface toate aceste dorințe și în același timp să descoperi lucruri noi și fascinante despre România și tot ce se produce aici.

Vizitând platforma noastră vei găsi lucruri superbe, care te vor inspira și te vor impresiona, care îți vor zgândări poftele și imaginația și bineînțeles, te vor convinge să investești mai mult în lucrurile fabricate de micii și marii producător din România.

De la produse tradiționale românești de porc, pui sau vită și până la decorațiuni interioare, obiecte de mobilier, haine sau accesorii, pe platforma noastră te așteaptă o mulțime de minunății care mai de care mai impresionante.

Cele mai populare produse tradiționale românești de mâncat sau de oferit celor dragi

Când ne gândim la produse tradiționale românești de mâncat, gândul ne zboară în primul rând la sarmale, mici, zacuscă, cozonac, pârjoale și papanași. Să nu uităm și de un digestiv românesc precum tuica care poate fi comandă ușor si simplu de pe platforma. 

Sarmale

Sarmalele au o istorie îndelungată pe meleagurile noastre și sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din regiunea Balcanilor. Se pare că popoarele din această zonă obișnuiau să prepare sarmale încă din Antichitate, dar în loc de varză murată, foloseau pentru ele frunze de viță de vie pe care le umpleau cu carne și orez. În funcție de țară și regiune, ingredientele folosite pentru sarmale sunt puțin diferite, dar caracteristicile principale ale acestui preparat sunt aceleași peste tot. În esență, sarmalele sunt un fel de mâncare compus din pachețele mici alcătuite din frunze comestibile, umplute cu orez, diferite legume și carne tocată.

În România, sarmalele s-au transformat într-o autentică mâncare tradițională. Aproape că nici nu ne putem imagina sărbători tradiționale românești sau evenimente importante din viața familiilor fără sarmale pe masă, indiferent dacă vorbim de Paște, de Crăciun, de o nuntă, de un botez sau chiar de o pomană.

Micii

Și micii au o istorie bogată și adânc înrădăcinată în trecutul țării. La fel ca sarmalele ei se pregătesc în toate regiunile țării și sunt foarte apreciați, atât de localnici, cât și de turiști. 

Micii se pregătesc pe teritoriul țării încă din perioada medievală, reprezentând un fel culinar împrumutat din bucătăria turcească. În evul mediu românii foloseau aceleași tehnici de preparare a cărnii ca și turcii, bazate în principal pe măcinarea acesteia și apoi amestecarea ei cu diferite mirodenii și condimente înainte de gătire. 

Micii au câștigat foarte multă popularitate în România în perioada interbelică, când s-au transformat într-un preparat culinar nelipsit din restaurante. Și în timpul regimului comunist micii se consumau frecvent, ca aliment de bază, fiind un preparat foarte ieftin și ușor de preparat chiar și acasă.

Nici în prezent micii nu sunt deloc greu de găsit în restaurantele sau terasele din românia. Mai ales în cele cu specific românesc sau internațional, micii nu lipsesc niciodată din meniu. 

În general, micii se gătesc la grătar, ca fripturile, dar se pot găti și înăbușiți în sos de roșii, sau cu usturoi mult în compoziție și ardei iute.

Mici delicioși găsești la Carmangeria Macelaru Priceput sau la Zimbria – din carne tocată de porc cu Black Angus.

Zacuscă

Zacusca se prepară din diferite legume tocate, cum ar fi vinete, ardei, ceapă și roșii, fierte sau coapte cu ulei și bine condimentate. 

Zacusca se gătește în România încă din perioada medievală și este un preparat cu influențe slave și turcești. Inițial a fost gândită ca un preparat care îți oferă ocazia să savurezi chiar și în toiul iernii legume delicioase, dar în ziua de azi se consumă în orice perioadă a anului.

La fel ca și micii, zacusca a câștigat multă popularitate în perioada interbelică, când era servită în diferite localuri din orașele mari.

Și în prezent zacusca se servește pretutindeni și se gătește foarte mult și în gospodării. Unele familii chiar au inventat rețete proprii de zacuscă, puțin diferite față de cele tradiționale, dar la fel de gustoase și apetisante. 

Zacusca este de asemenea un simbol al tradiției culinare românești și este asociată cu evenimente festive, cum ar fi nunțile și sărbătorile religioase. Se folosește foarte des și la pomeni și parastase, mai ales în zilele de post. 

Zacusca este exportată și în alte țări, fiind foarte apreciată atât pentru gustul său aparte, cât și pentru calitățile ei nutritive. 

Pofitcioșii care își doresc cea mai bună zacusca de legume , dar nu au răbdare s-o gătească acasă, o pot cumpăra din magazinul Fabricat în RO, de la Slănic Muscel, zacuscă naturală, preparată în inima țării, din ingrediente proaspete, alese pe sprânceană.

Cozonac 

Cozonacul este un desert specific românesc, asociat în special cu sărbători precum Paștele sau Crăciunul. 

Cozonacul se prepară încă din perioada medievală și are influențe austriece. Cozonacul este un produs de patiserie dospit, cu o formă rotundă sau ovală, în care se adaugă fructe uscate și nuci, coajă de portocală sau cacao. De asemenea, mai există și cozonac însiropat și presărat cu zahăr pudră, cu un gust dulce și aromat.

În perioada interbelică cozonacul se vindea în cofetăriile de lux. Acum însă poate fi găsit la tot pasul, în aproape orice magazin alimentar care comercializează și dulciuri, dar și în toate cofetăriile, mai ales cele artizanale. 

Un tip specific de cozonac este pasca. Aceasta se pregătește de Paște și spre deosebire de cozonacul tradițional are în compoziția sa și brânză dulce.

Pe platforma cu producători din Romania găsești cozonac delicios de la Cuptorul Moldovencei și Pască de la Zimbria, dar și fructe deshidratate de la Bogdan Ghineț și de la Aluneasa dacă vrei să prepari cozonac acasă.

Pârjoale

Pârjoalele sunt un fel de chifteluțe cu influențe de alte bucătării europene, cum ar fi cele suedeze sau daneze.

Între cele două războaie mondiale pârjoalele se serveau în toată România, în restaurante, dar acum se găsesc în special în nordul țării și mai rar în restul țării. 

Pârjoalele rămân însă un preparat tradițional important în România și la fel ca în cazul micilor, există în prezent multe rețete de pârjoale care diferă în funcție de regiune și de familiile care le gătesc.

Pârjoalele sunt un simbol al tradiției culinare românești și sunt asociate cu valori precum familia, tradiția și gustul autentic. 

Papanași 

Papanașii sunt un alt desert specific românesc. Aceștia sunt un tip de gogoși cu brânză dulce, prăjite și servite calde, cu smântănă și dulceață de fructe.

În perioada medievală papanașii se pregăteau din aluat de pâine și erau umpluți cu brânză și prăjiți în ulei. 

Papanașii au câștigat multă popularitate în România în special datorită programelor de turism ale diferitelor companii care i-au inclus în meniurile servite clienților lor care vizitează țara. 

Secretul unor papanași delicioși este dulceața. Pentru că sunt niște gogoși dulci, ei merg de minune cu dulceață ușor acrișoară ca dulceața de vișine sau de mure de la Conacul Goruni sau dulceața de măceșe de la Biodac.

Daca ne întrebi de unde cumpar palinca buna noi avem astazi pentru tine raspunsul potrivit? Recomandăm o palincă de la Distileriile Tomșani.