Pâine bio – O afacere de milioane

ARGROPAN paine fabricata in romania

Matei Bancu, în vârstă de 56 de ani, ingininer agronom din Bărăgan a găsit rețeta succesului! El fabrică cea mai buna pâine bio, 100% naturală, iar afacerea lui este estimată la 7,5 milioane de euro. De-a lungul timpului el a construit o fabrică, o moară, un siloz pentru cereale și o hală de transformare a resturilor vegetale în peleți, combustibil bio.

Pentru a pune pe picioare o astfel de afacere Matei Bancu a apelat la credite și  împrumuturi din fonduri europene. Dar în final, a reușit să ridice o fabrică ca la carte și a reușit să angajeze aproximativ 100 de persoane în comuna Roseti, lucru care este mult mai important decât orice profit, atât pentru comunitate, cât și pentru antreprenor.

Fabrica de pâine bio

La fabrica de pâine bio se lucreaza non-stop și cererea este mare. Aici se fabrică pâine normală, tradițională și pâine din tarâțe, iar pe langă asta se mai produc croissante sau saleuri. La final, toate acestea ajung pe rafturile magazinelor din Bărăgan, oferind astfel clienților o gamă variată de produse sănătoase și gustoase.

Matei Bancu a fost cu un pas înaintea Patronatului din Industria Panificaţiei care a anunţat că de la 1 noiembrie va reînvia vechile reţete de pâine din perioada comunismului, atunci când se foloseau doar ingrediente naturale, fără amelioratori.

“Am încercat mereu să facem totul ca şi când ar fi pentru familia nostră, pentru cei dragi. O pâine bună nu se poate face decât din cel mai bun grâu şi cu ingrediente naturale. Ce vine direct din pământ e cel mai sănătos”, spune Matei Bancu.

Fabrica lui Matei Bancu se află în comuna Roseti, județul Călărași, iar produsele sale sunt BioRO.

Ți-a plăcut acest articol despre pâinea bio? Ți-am făcut poftă de produse de panificație sănătoase? Pe platforma noastră, FabricatinRO, sunt înscriși mai mulți producători de pâine de unde poți cumpăra pâine bio, dar și alte bunătăți! Descoperă-i pe toți!

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj