A venit timpul să faci o schimbare în bucătărie pentru binele tău și a familiei tale. Nu, nu trebuie să schimbi mobilierul, ci puțin căte puțin să transformi obiceiurile nesănătoase în unele curate și informate. Primul pas spre sănătate este schimbarea uleiului procesat cu uleiul presat la rece, nerafinat chimic, obținut prin presarea mecanică a semințelor.
Nu știai că există așa ulei? Află că uleiul Zorian este uleiul presat la rece cu un rol important în alimentație, care conține acizi grași polinesaturaţi, vitamine, minerale şi antioxidanți, acestea având o acţiune complexă şi benefică asupra organismului.
Beneficiile pe care uleiurile presate la rece le aduc organismului sunt următoarele:
- previne îmbătrânirea precoce;
- ajută la scăderea colesterolului şi a hipertensiunii arteriale;
- scade riscul accidentelor vasculare, îmbunătățește astfel sănătatea inimii și previne aterosleroza;
- uleiul de floarea-soarelui este bogat în antioxidanți și substanțe care acționează ca antioxidanți;
- în mod specific, uleiul de floarea-soarelui a fost legat de prevenirea cancerului de colon și există o serie de studii de cercetare în curs de desfășurare pentru a verifica efectele sale și asupra altor tipuri de cancer;
- are un efect însemnat asupra sistemului imunitar și mărește capacitatea organismului de a rezista atacurilor la infecții;
- conținutul de vitamina B din uleiul de floarea-soarelui contribuie la menținerea unui sistem nervos sănătos și la o digestie adecvată
- poate preveni apariția depresiilor, a insomniei, a alergiilor, a constipației, a litiazei renale sau biliare;
- dacă sunt consumate în mod echilibrat, uleiurile presate la rece au un efect benefic asupra ficatului și a pielii;
- sunt foarte utile pentru menținerea echilibrului hormonal.
Aceste efecte benefice ale uleiurilor presate la rece nu pot apărea în cazul uleiurilor rafinate, deoarece în acest caz, extracția din semințe se face la temperaturi ridicate, ceea ce are ca efect inactivarea multora dintre componentele esențiale ale uleiului, iar pe de altă parte se folosesc multe substanțe chimice pentru rafinarea și stabilizarea uleiului care au o serie de efecte nocive asupra organismului.
Dacă te-am convins, află că uleiul Zorian este disponibil în mai multe dimensiuni:
- Ulei Extravirgin Zorian de 0,25 l – acest ambalaj fiind destinat domeniului HoReCa (dar nu neaparat), fiind opțiunea ideală pentru salate.
- Ulei Extravirgin Zorian de 0,50 l – are un ambalaj de sticlă cu pourer, această variant fiind ideală pentru bucătăriile vegetariene și vegane, unde măsura contează.
- Ulei Extravirgin Zorian de 1 l – este ideal pentru gătit, ambalajul de 1 l fiind opțiunea ideală pentru bucătărie.
- Ulei Extravirgin Zorian la plic – este perfect pentru un picnic cu prietenii, drumeții în munte, sau camping-uri.
Toate acestea se găsesc și în varianta de ulei organic. De asemenea, pentru clienții care folosesc cantități mai mari, există posibilitatea ambalării în recipiente de 5 sau 10 litri.
Având în vedere stilul de viață de astăzi, agitat și cu un nivel mare de stres, nu prea avem timp să verificăm și să consumăm alimente nutritive, dar prin utilizarea uleiului de floarea soarelui Zorian în bucătăriile noastre putem îmbunătăți cel puțin calitatea gătitului