Se încarcă...
Ferma Bettine Un Proiect Cu Multiple Beneficii Atât Pentru Cei Implicați Cât și Pentru Clienți

Ferma Bettine – un proiect cu multiple beneficii atât pentru cei implicați, cât și pentru clienți

Iubitorii de delicatese știu că niciun fel de brânzeturi nu se compară cu cele de capră. Gustul lor intens, textura cremoasă și nu în ultimul rând, beneficiile pentru sănătate pe care nu le poți găsi la niciun alt tip de brânză, fac ca brânza de capră să fie regina brânzeturilor.

Mai puțin comună decât brânza de vacă, bivoliță sau de oaie, în România, brânză bună de capră se prepară la Ferma Bettine, un proiect social cu multiple beneficii atât pentru localnici, cât și pentru clienți.

Povestea Fermei sociale de capre Bettine Găgești

Totul a început de la inițiativa Asociaței Betania de a prelua Ferma de capre Bettine din localitatea Găgești, județul Vaslui. Concentrată pe diferite proiecte sociale, Asociația Betania și-a mărit în anul 2007 portofoliul de binefaceri.

În cei 13 ani de existență ca proiect social, Ferma Bettine s-a bucurat de modernizare prin instalarea unor echipamente profesionale și a început să producă atât lapte de capră, brânză proaspătă și maturată de capră, precum și o mare varietate de specialități ca: brânza în parafină, brânza cu nucă sau brânza cu mărar.

Produsele Fermei sociale de capre Bettine se remarcă prin calitatea lor excepțională, dar și prețul foarte accesibil. Preparate după rețete originale olandeze, ele se disting prin rafinament și savoare.

Cum se implică Ferma Bettine în viața comunității?

Încă de la înființare, patronii Asociației Betania și-au imaginat Ferma Bettine ca un proiect social dedicat persoanelor cu dizabilități. Pentru a-i ajuta să se integreze în societate, încă de la începuturile sale, Ferma Bettine oferă sesiuni de terapie ocupațională rezidenților Locuinței Protejate din Găgești, unitate a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui.

În cadrul sesiunilor de terapie ocupațională, participanții, cu toții persoane cu dizabilități, contribuie la munca zilnică din cadrul fermei. La fel ca și cei trei angajați responsabili cu îngrijirea animalelor și producția de lapte, celor care beneficiază de terapie li se încredințează o mulțime de sarcini care îi ajută să interacționeze între ei, dar și cu animalele fermei. Iar ca răsplată pentru efortul lor, pe lângă mulțumirea sufletească de a fi utili societății, participanții la terapie se bucură de produse bio, primite direct de la fermă, de două ori pe săptămână.

De ce să cumperi produse din lapte de capră de la Ferma Bettine?

Laptele de capra este cel mai sănătos lapte de origine animală, consumat de om. Pe plan mondial, doar 2% din totalul de lapte consumat provine de la capre. Dar pentru proprietățile sale extraordinare, specialiștii recomandă iubitorilor de lapte să-și îndrepte mai mult atenția asupra lui.

Atât laptele de capră cât și derivatele sale conțin mai puține calorii și grăsimi decât alte tipuri de lapte și brânzeturi. Aceste produse echilibrează colesterolul; previn apariția bolilor cardiovasculare; întăresc sistemul osos și ajută la vindecarea afecțiunilor hormonale.

Laptele și brânzeturile de capră se recomandă atât adulților, cât și copiilor. După boală mai ales, persoanele aflate în convalescență trebuie să consume produse din lapte de capră deoarece el grăbește vindecarea. Iar când se optează și pentru alternative bio, ca cele produse de Ferma Bettine, efectele sunt cu atât mai spectaculoase!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: