Acele palme trudite, în care printre cutele degetelor, e depus, de vreme, negrul pământului. Acei ochi adânci și limpezi ca cerul. Chipul ars de soare și brăzdat de riduri care desenează hărți, cartografii ale suferinței și a unei vieți marcate de trudă și tumult. Țăranul român rămâne pe zi ce trece tot mai departe de imediatețea gândurilor noastre. Părăsit de cei tineri, ignorat de cei responsabili, satul românesc se stinge treptat.
Unii dintre noi s-au gândit să resusciteze legătura dintre rural și urban, și să dea o mână de ajutor dezvoltării agricole din satul românesc. Așa a apărut, în zona Clujului, proiectul Cutia țăranului, care și-a asumat acest scop nobil. Beneficiul e reciproc, pentru că orășeanul ocupat evită deplasarea în piață sau în supermarketurile sufocate de produse importate. Proiectul nu are pretenția de a promova vegetale 100% naturale; în general țăranii evită utilizarea chimicalelor însă uneori sunt nevoiți să recurgă la ele. Ideea-motor a proiectului e aceea de a îl ajuta pe țăranul român și a duce o luptă comună pentru fructe și legume de calitate.
Procesul găsiri țăranului care îți va livra produsele proaspete e o chestiune de potriveală subtilă- se alege cu cutii cu cele mai potrivite produse și o zonă apropiată de cea de rezidență a orășeanului. În funcție de capriciile vremii și ale naturii, acestuia i se vor livra legume care pot varia săptămânal, deci legumele pot fi diverse, dar mereu adaptate la nevoiele de vitamine ale organismului. Cutia țăranului este livrată ulterior cu precizie la ușa adrisantului, deci eforturile sale se încheie aici. Așa că luați repede o hotărâre, există deja o listă de așteptare!
Proiectul e început la Cluj, și a făcut până în prezent o sumedenie de oameni fericiți. Mă îndoiesc că cei care au inițiat aceste colaborări n-o să vă împărtășească secretele reușitei lor. Pentru detaliile aferente, abonamente și alte documente dați un click pe blog sau socializați pe Facebook.
Ne-am bucurat să auzim de această poveste în care țăranul se întoarce între blocurile noastre gri, aducându-ne doza de vegetale cuvenită. Sau despre tehnologia care ajunge în zone negândite, unind oameni și lumi. Și mai ales ideea de a cunoaște persoana de la care îți primești legumele, de a o vedea la față. E un exercițiu bun, credeți-mă.
În cutia țaranului online de pe platforma noastră îți recomandăm să cumperi
Sursă foto: www.facebook.com/CutiaTaranului