Ești pasionat de produsele românești si consideri ca ar trebui promovate mai mult? Cunoaștem pe cineva care are aceeași părere ca si tine: familia Onuca. Aceștia sunt pasionați de tot ce este tradițional, clasic, romanesc si vintage. Si trăind într-o lume tot mai “infestata” la nivel de piață alimentara, au fost si mai interesați de a manca sănătos, de alimente si produse “bio”. Daca te regăsești în mentalitatea lor, te invitam sa ii cunoști mai bine, pentru ca ei promovează toate aceste principii, în care cred cu tărie.
Proiectul lor “La Onuca” își propune sa va ofere o imagine de ansamblu asupra existentei unor produse tradiționale românești si pe deasupra sunt si mult mai naturale si mai sănătoase decât ce găsim în magazinele normale, sa ofere o critica pozitiva sau negativa asupra lor, sa creeze un fel de “harta” si sa aducă la un loc oameni care împărtășesc aceiași pasiune si plăcere de a manca sănătos produse tradiționale si artizanale românești.
Produse românești pentru toate gusturile
Aceștia prezintă diferite produse artizanale fabricate în România. Trebuie sa recunoaștem ca recenziile lor despre berea romanească sunt chiar interesante: de exemplu, berea “Lapusna” este descrisa ca fiind “radical diferita fata de berea din comerț” “buna, în fond este o bere de curte”, sau ne sfătuiesc ca “va trebui sa iți formezi gustul, sa încerci mai multe sortimente, o bere de acest gen are fiecare o amprenta aparte, este “vie” si poate diferi chiar de la sticla la alta sticla pentru același sortiment.”
Daca berea a fost promovata de partea masculina a site-ului, sa trecem si la produse mult mai feminine, cum ar fi iaurtul light din lapte de capra CapriLact, sau prețiosul șerbet de zmeura, care “combinat cu puțin lăptic sau ceiuc este delicios”. Uleiul presat la rece de la Luna a fost primul produs comandat de către aceștia după ce au dat curs proiectului “La Onuca”, iar ca sa ne convingem cat de bun este acesta, trebuie sa menționam si noi ca uleiul Lona Solai a devenit în 2014 furnizor oficial al Casei Regale a României.
De La Onuca îți iei și inspirația!
O alta parte interesanta a proiectului, este secțiunea de rețete, în care ne sunt prezentate, de asemenea, diferite rețete tradiționale cum ar fi: iaurt de casa, plăcinta cu brânza de vaci ceapa verde si mărar, sau socata.
Mai au o secțiune de evenimente, în care iți sunt prezentate diferite festivaluri sau târguri cu tematica artizanala si tradiționala romaneasca. Asa ca, dacă vrei sa fii la curent cu evenimentele gurmande din perioada ce urmează, nu ezita sa ii urmărești.
Așadar, fie ca ești consumator sau producător, te invitam sa le treci ”pragul”, deocamdată virtual. Onuca îți oferă un punct de vedere diferit, o critica sincera, din sânul familiei simple. Daca doriți sa le trimiteți o vorba buna, sau o critica, sa le spuneți povestea produselor voastre, sa stați la o tacla, va așteaptă cu un mesaj pe pagina lor de facebook.