Se încarcă...
Cârnați De Pleșcoi

Cârnați de Pleșcoi

Celebrii cârnați de Pleşcoi sunt cunoscuţi în toată ţara ca fiind unii dintre cei mai buni cârnaţi naturali din ţara noastră. Sunt produşi manual în localitatea Pleşcoi din judeţul Buzău, iar respectarea rețetei tradiţionale îi fac atât de gustoşi. Nu conţin nici un fel de produse chimice, iar din acest motiv sunt consideraţi cârnaţi bio.

Rețeta este destul de simplă: conţin carne de oaie, de vită, usturoi, ardei iute şi mat subţire de oare. Cantiățile exacte nu vi le putem dezvălui pentru că nu le știm, acesta fiind secretul care-i face unici și gustoși. Aceste ingrediente, alese cum trebuie şi preparate după reţeta originală, daunaştere” unor cârnaţi despre care au auzit mulţi români.

Care sunt adevărații cârnați de Pleșcoi?

Producătorii din zonă spun singurii cârnaţi de Pleşcoi făcuţi după reţeta tradițională se găsesc în zona respectivă. un lucru important, pe care poate nu îl știți, este că nu în orice magazin găsiți adevărații cârnați de Pleșcoi. Chiar dacă în multe magazine puteţi găsi pe etichete “cârnaţi de Pleşcoi“, aceştia nu sunt la fel de gustoşi şi naturali cei pe care îi găsiţi în zona respectivă.

Reţeta pare simplă, dar trebuie ştiţi cum trebuie preparate ingredientele pentru a putea obţine nişte cârnaţi asemeni celor de Pleşcoi, dar niciodată identici. Credem că aroma proprie vine din mixul de carne folosit: carne de oaie în proporţie de 85% şi doar 15% carne de vită. Sunt condimentați cu ardei iute, usturoi sau sare. Oasele de pe care s-a desprins carnea de oaie şi de vită, sunt fierte şi se foloseşte zeama rezultată pentru a se frământa carnea tocată, alături de condimentele necesare. După ce compoziţia este lăsată la macerat câteva ore, se mai adaugă ingrediente, dacă este nevoie. După ce maţele de oaie au fost umplute, cârnaţii sunt afumaţi, pentru a putea fi serviţi atât cruzi, cât şi preparaţi în diferite moduri, după bunul plac a fiecăruia.

De unde puteţi comanda cârnaţi de Pleşcoi?

Dacă vreți să consumați veritabilii cârnați, pe site-ul https://carnatiplescoi.ro puteți da comandă. Tot acolo veți găsi legennda și originile acestui preparat, precum si alte produse tradiționale românești oferite. Nu știm câtă importanță mai are recomandarea https://fabricatinro.ro, atunci când știți cu toții cât sunt de cunoscute aceste produse, și când știți că susțineți o afacere ce se dezvoltă la nivel local. Noi vă urăm poftă bună încă de pe acum!

Dacă v-am făcut poftă de cârnați Pleșcoi și alte bunătăți, vă invităm în magazinul FabricatinRO unde puteți găsi o mulțime de produse din carne proaspete, sănătoase și delicioase.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: