7 Motive să consumi zilnic murături, mai ales iarna

Din moși-strămoși românii sunt cunoscuți nu doar ca mari producători de murături, ci și consumatori. Datorită paletei bogate de fructe și legume care cresc în țara noastră, românii conservă tot felul de bunătăți pe care le consumă pe tot parcursul anului, mai ales în anotimpul rece. Iar acesta este un lucru extraordinar pentru că murăturile, pe lângă faptul că sunt absolut delicioase, oferă și multiple beneficii pentru sănătate!

De ce să consumi cât mai multe murături?

#1 Pentru a-ți reface organismul după efort

Dacă obișnuiești să te antrenezi în mod regulat, consumă multe murături, în special zeamă de varză, atât înainte, cât și după antrenamtent. Ea este o sursă ideală de sodiu și potasiu și te ajută să previi febra musculară!

#2 Pentru a combate cârceii și crampele musculare

Știai că nu trebuie să faci nimic mai mult decât să ronțăi vreo doi castraveți sau să savurezi o conopidă murată ca să scapi de obișnuitele crampe de după antrenamentele fizice? Încearcă!

#3 Pentru a-ți îmbunătăți digestia

Murăturile sunt absolut ideale pentru digestie! Mai ales murăturile în oțet ajută la refacerea florei intestinale bacteriene, ajutând la restabilirea echilibrului digestiv.

#4 Pentru a combate mahmureala

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași grăbiți așa că pentru petrecerile ce urmează, reține faptul că murăturile vindecă cu succes mahmureala deoarece echilibrează electroliții și reduc nivelul de sodiu din organims!

#5 Pentru a-ți lua necesarul de antioxidanți

În loc să investești în tot felul de tratamente care te mențin tânăr, mai bine mănânci murături! Conțin mulți antioxidanți, potasiu, calciu și vitamina C, exact ce-ți trebuie pentru a te menține mereu tânăr.

#6 Pentru a reduce intensitatea durerii

Murăturile sunt un analgezic natural, fără efecte adverse. De aceea sunt recomandate femeilor în perioada menstruației, dar și persoanelor cu un stil de viață alert și obositor. 

#7 Pentru a-ți întări articulațiile

Un leac băbesc pentru întărirea articulațiilor presupune masarea zonelor cu prbleme cu zeamă de la murături, câte 10 minute, în fiecare zi. Poate că nu îți vine să crezi, dar acest tratament este perfect și pentru vindecarea durerilor provocate de reumatism.

Cele mai bune murături de pe platforma noastră!

Ți-am făcut poftă de murături, dar nu ai avut timp să te îngrijești să-ți umpli cămara anul acesta? Nu te îngrijora prea mult deoarece îți poți face plinul de murături de la Cămara Laurus – Murături de Milișăuți.

Oferta de murături de la Cămara Laurus cuprinde:

  • castraveți murați la bidon
  • castraveți murați în vid
  • varză tocată murată în vid
  • varză murată în vid
  • varză tocată murată la bidon

Toate acestea sunt realizate fără chimicale, după rețete tradiționale pur românești și din ingrediente simple, naturale, precum: legume organice, sare de la salina Cacica și apă de izvor. Pe scurt, sănătate curată direct pe masa ta!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: