Ultima vacanta din an in Dobrogea

Pentru cei mai mulți dintre noi zona de sud-est a României este echivalentă cu faleza la care ne gândim doar vara. Dar echipa FabricatînRO.ro vrea să iasă din tipare de acestă dată și să vă provoace să vă gândiți la Dobrogea în anotimpul rece. Chiar mai mult decât atât, ascultați-ne sfatul și alegeți să vă petreceți vacanța de iarnă din anul 2015 la malul mării!

Dacă printre voi se află câțiva români sau chiar străini extravaganți, cărora le plac provocările, vă puteți gândi la o vacanță de iarnă petrecută la malul mării. Dacă cei mai mulți dintre noi doresc să vină cât mai repede vara pentru a o serba la malul mării, dacă cei mai mulți dintre noi asociază Dobrogea cu turismul estival, noi am hotărât să vă prezentăm câteva atracții turistice ce pot fi interesant de vizitat chiar și iarna.

Sperăm că încă nu v-ați făcut planuri de vacanță și că sunteți încă deschiși la sugestii, astfel că destinația de astăzi este Dobrogea. Un teritoriu situat între Dunăre și Marea Neagră, cunoscut pentru suprafața întinsă de plaje dar și pentru unicitatea Deltei Dunării, are o istorie controversată cu numeroase vestigii istorice care s-au păstrat până în zilele noastre. Când a noastră, când a altora, Dobrogea și-a păstrat mereu măreția și ne încântă privirile cu numeroase obiective mai mult sau mai puțin cunoscute (dar gata spre a fi dezvăluite).

Dobrogea este o zonă a țării renumită pentru descoperirile arheologice datate din perioada paleolitică, așadar, pentru iubitorii de istorie dar nu numai, este un loc demn de luat în considerare. Pe lângă istorie, Dobrogea mai promovează și un set de servicii turistice care îi întâmpină pe toți cei care au „deschis la distracție”. Deși în Dobrogea nu veți găsi munți înalți, cu pante abrupte pentru activități precum schiatul/snowboard-ingul/datul cu sania, veți găsi orașe care sunt foarte primitoare.

Dobrogea nu înseamnă numai mare și deltă!

O zonă a țării nu foarte promovată tocmai pentru turismul ce se poate întreprinde aici (pe lângă cel care se referă la prea bine cunoscutele Delta Dunării și Marea Neagră), Dobrogea „se prezintă la raport” cu stepa și dunele marine, cu peșterile răcoroase și pădurile de stejari, dar și cu lacurile numeroase și frumoase.

Provocarea noastră constă în a vizita aceste obiective și multe altele în această vacanță de Crăciun:

  • Cetatea Histria, cel mai vechi oraş atestat pe actualul teritoriu al României;
  • Peştera Limanu este o peșteră subterană ce are o lungime de aproximativ 3,5 kilometri, presărată cu ample legende şi poveşti la limita dintre realitate şi mit;
  • Moscheea Esmahan-Sultan din Mangalia este cel mai vechi lăcaş de cult musulman din România, fiind construită în anul 1573 fără a se folosi vreun liant;
  • Dunele marine de la Agigea – acestea constituie singura rezervație de acest gen din Europa, unde dunele de nisip adăpostesc plante foarte rare, dar și un număr de broaște țestoase care vă așteaptă să le salutați;
  • Edificiul roman cu mozaic din Constanţa vă așteaptă cu săli şi magazii ticsite de amfore, ancore, opaiţe şi statuete.

Vă invităm să nu pierdeți din vedere și acestă parte a țării noastre, dacă vă doriți o vacanță de iarnă diferită!

Sursa imagine: https://www.roturism-info.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: