Se încarcă...
Vopseluri Ecologice

De ce sa folosesti vopsele ecologice pentru renovarea casei si unde gasesti astfel de produse in Romania?

In momentul in care iti renovezi casa sau, daca esti mai ambitios, iti construiesti una noua, alegerea produselor potrivite este cu adevarat o provocare. Cu atat de multe optiuni pe piata este foarte dificil sa evaluezi fiecare varianta in parte si sa judeci ce este mai potrivit pentru tine si familia ta. Cand vine vorba de vopsele insa, noi iti recomandam sa faci putina cercetare si sa iei in calcul utilizarea vopselelor ecologice atat pentru eficienta, dar mai ales pentru impactul lor asupra sanatatii.

Ce sunt vopselele ecologice?

Vopselele ecologice sau naturale sunt vopsele cu o concentratie minima de compusi organici volatili, prescurtati in terminologia de specialitate, COV. Existenta acestor compusi in vopsele poate fi recunoscuta in functie de mirosul lor specific. Ai intrat vreodata intr-o camera proaspat zugravita si ai simtit un miros greu, artificial? Era vorba de COV si expunerea la un astfel de mediu pe termen lung poate avea efecte grave asupra sanatatii.

Existenta compusilor organici volatili este motivul pentru care se recomanda folosirea vopselelor obisnuite exclusiv in camere bine aerisite. Pentru a le prelungi viata de la raft, producatorii adauga in componenta vopselelor compusi daunatori sanatatii omului si animalelor care actioneaza negativ asupra organismelor chiar si cinci ani de la aplicarea vopselei.

Vopselele ecologice pe de alta parte, sunt vopsele fabricate dintr-un mix de materiale naturale precum argila, proteinele din lapte si diferite minerale. Vopselele pe baza de lapte nu sunt o inventie moderna si coloreaza peretii locuintelor celor carora le pasa de sanatatea lor de sute de ani incoace. Unele vopsele ecologice sunt disponibile in forma de praf si amestecate cu apa formeaza o pasta ce poate fi folosita ca o vopsea obisnuita. Ele sunt la fel de rezistente ca vopselele obisnuite si inca un mare avantaj pe care il ofera este mirosul foarte discret.

Cel din urma beneficiu pe care trebuie sa-l mentionam in legatura cu vopselele ecologice este actiunea lor asupra mediului. Ele nu sunt toxice si de aceea resturile de produs invechite sau uscate se pot dezafecta ca si gunoi menajer nesupunand mediul inconjurator la riscul de poluare.

De unde se pot achizitiona vopsele ecologice in Romania?

Colorex Paints este unul din producatorii de vopsele ecologice din tara noastra. Aceasta companie exista pe piata inca din anul 1994 si ofera o gama larga de produse ecologice care nu afecteaza sanatatea omului sau a animalelor de companie.

In portofoliul Colorex Paints la ora actuala se numara 4 game de produse pe baza de apa ca de exemplu var si vopsea de interior si exterior, grund, amorsa si tecuieli decorative. Clientii care au incercat aceste produse le considera de foarte buna calitate si multi dintre ei sustin ca se ridica in topul celor mai bune produse de pe piata.

Despre Colorex Paints poti afla mai multe nu doar de pe pagina platformei FabricatinRO dedicata acestei companii, ci si de pe site-ul oficial colorexpaint.ro de unde poti afla si informati despre fiecare produs in parte.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: