Descriere
Spumantele Budureasca Shine au fost produse folosind metoda cu fermentare în tank (Charmat), utilizată și pentru realizarea vinurilor Prosecco. Spre deosebire de Metoda Tradițională, ce presupune o etapă de fermentare a vinului în sticlă, la fermentarea în tank, baza de vin a fost amestecată cu zaharurile și drojdiile într-un tank de mare volum.
Vinul a fost lăsat la fermentat pentru o durată totală de aproximativ 3 luni, timp în care cantități mari de CO2 au fost eliberate treptat, generând presiune în tank. Vinul a fost apoi filtrat și îmbuteliat fără a fi învechit, rezultând un spumant cu o presiune la sticlă de 3,5-6 bari. Datorită acestei metode de producție, vinul a dezvoltat mai multă prospețime și o fructuozitate mai ridicată.
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 6 – 8°C.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.