Sara. O poveste -spumoasă- de munte

Cu sigurantă nu mai este necesar să povestim despre cât de apreciată este berea în România, dovadă de incontestat fiind faptul că este cea mai consumată băutură alcoolica; nici despre beneficiile sale psihice și fizice, pentru că fiecare știe ce înseamnă berea bună consumată în cantități moderate. În schimb, găsim absolut necesar să vorbim despre faptul că piața berii din România căpăta o tentă de home made din ce în ce mai vizibilă, prin micro-berăriile deschise de oamenii care descoperă noi rețete de “pâine lichidă”.
Determinați de pasiunea pentru culegerea poveștilor frumoase, din vorbă-n vorbă, am găsit-o pe Sara și suntem încântați să vă putem face cunoștință cu ea. Sara este o bere de casă, copilul spumos al Semenicului, născut din puritatea apei de izvor de munte amestecată cu malț, hamei și condimente. Crescută în Pensiunea Sara din Valiug, ea a plecat la drum determinată de dorința de a împărtăși cât mai multor oameni gustul unui produs 100% natural, dar creat după o rețetă îndelung desăvârșită.
Inițial, berea Sara nu a fost gândită pentru comercializare, ci pentru că berarului “îi plăcea viața tihnită și liniștită. Adică îi plăcea și berea”, conform mărturisirilor pe site. Astfel, berarul a început să studieze, după care a experimentat și a testat. Cale lungă, străbătută cu ajutorul convingerii că din pasiune rezultă lucruri deosebite. Așa s-a și întâmplat, răsplata fiindu-i pe măsura muncii depuse: o bere nefiltrată cu o rețetă unică și un ingredient mai mult decât special, cea mai pură apă de la un izvor secret din munții Semenic.
Și, deși sursa izvorului a rămas în continuare un mister, noi, cei de la fabricatinRO, suntem încântați că apa i-a ajuns în paharul nostru, sub forma berii Sara.

Sursă imagine: www.facebook.com/pages/Bere-Sara/

 

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj