Se încarcă...
De 1 Decembrie Mancam Dulciuri Speciale Uite Cum Arata Ziua Nationala In Deserturi Cu Dichis

Ziua națională pentru români!

Bună ziua dragii noştri români! A venit în sfârşit ziua noastră şi trebuie să o sărbătorim într-un fel sau altul şi pe site-ul FabricatînRO.ro. Cu toţii ştim că în acest an, Ziua Naţională a făcut alianţă cu Sfântul Andrei şi ne-a oferit un weekend prelugit în care să ne bucurăm şi de primii fulgi de nea.

Pentru cei mai mulţi dintre noi patriotismul a cam dispărut şi se întâmplă să nu ştim exact ce sărbătorim pe data de 1 Decembrie dar noi considerăm că acest spirit trebuie actualizat. Pentru unii dintre noi Ziua Naţională trezeşte nostalgii, pentru alţii este strâns legată de anumite concerte şi distracţii ce presupun artificii şi fasole cu ciolan, pentru alţii 1 Decembrie marchează mult aşteptatul anotimp alb şi, mai nou, iar pentru cei mai mulţi este o zi liberă în care există libertatea de a face orice.

Pentru cei care nu ştiu adevărata valoare istorică pe care o are Ziua Naţională vă spunem că la 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat o rezoluţiune care atesta unirea românilor din Transilvania, cu cei din Banat şi cei din Ţara Ungurească cu România. De ce trebuie să ştim aceste mici detalii? Pentru că aceste mici detalii au dus la ţara în care trăim astăzi, pentru că datorită acestor mici detalii suntem uniţi sub un singur steag. Şi mai puneţi la socoteală şi faptul că în zilele noastre cultura generală este la mare căutare şi că ar trebui să învăţăm câte un lucru nou în fiecare zi, aşadar putem reţine şi informaţia succintă de mai sus. 

După ce am reţinut semnificaţia acordată datei de 1 Decembrie, putem alege să ne petrecem Ziua Naţională acasă ori într-o mini-excursie, dar în acest an mini-escapada se prelungeşte 4 zile, de aceea noi v-am sugerat câteva destinaţii aici. Dar pentru cei ce preferă să nu iasă din casă, pentru cei care se pregătesc de venirea lui Moş Nicolae sau a lui Moş Crăciun, vă sugerăm să accesaţi site-ul Emag pentru câteva idei de cadouri româneşti. La fel ca şi noi, această platformă online s-a pregătit de Ziua Naţională cu o secţiune de Branduri româneşti gata să fie cumpărate de noi. Am luat în considerare alegerea Emag-ului de a aloca o secţiune a site-ului lor produselor româneşti, de a le scoate în evidenţă şi ale face cunoscute românilor. Printre aceste branduri se află şi câteva dintre cele promovate de noi, dar şi câteva idei noi: Arctic, Pegas, Farmec, Allview, Serioux, Cosmetic Plant, Dero, edituri româneşti, Rombat.

Ca să încheiaţi Ziua Naţională ca nişte patrioţi adevăraţi, încercaţi să vă aduceţi aminte de Imnul Naţional, de felul cum îl cântaţi în generală şi îl mai puteţi fredona şi acum. Versurile au fost plăsmuite de Andrei Mureşanu, completate de muzica lui Anton Pann. Trebuie să ştiţi că pe 22 Decembrie 1989, în timpul revoluţiei anticomuniste, acest imn s-a auzit pe străzi, fredonat fiind de masele de  oameni. Imnul naţional a risipit frica de moarte şi a unit întregul popor în sentimentele nobile ale momentului. Alegerea acestui cântec ca imnu naţional a venit astfel din partea cetăţenilior, din formidabila presiune a manifestanţilor.

Nu uitaţi că “patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.” – Mihai Eminescu.

Sursa imagine: https://assets.sport.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: