Vinificat in Iasi, cel mai mic festival de vin

Vinificat in Iasi” ia nastere anul acesta, un festival in cadrul caruia sunteti invitati pe data de 4 mai intre orele 12:00 si 20:00 in gradina restaurantului Krud, str. Ralet nr 1 , sa degustati o parte din istoria judetului Iasi, povestita de vinurile acestuia.

Povestea cramei Gramma sau „gramatica” in limba greaca, incepe in anul 1992 o data cu mostenirea de catre familia Olteanu a unei suprafete de pamant plantata cu vita-de-vie in apropierea Iasiului, care indiferent de obstacole reuseste sa se afirme in anul 2010 cu primele  3 vinuri albe provenite din recolta anului precedent, dar si cu destule povesti demne de asa numitul „Vin al conversatiei”

Crama Strunga Winery, desi o crama tanara in judetul Iasi, are o poveste incarcata istoric, a reusit sa uimeasca publicul iubitor de vin, a trezit curiozitati si cel mai important a produs deja vinuri premiate cu aur, personalitatea puternica a acestora reprezentand o invitatie la cultura.

Podgoria Cotnari face parte din regiunea viticola a Podisului Moldovei, fiind una dintre cele mai renumite podgorii ale Europei cu o istorie de aproximativ 2000 de ani. Casa de vinuri Cotnari este un proiect ambitios, inceput in anul 2007 prin infiintarea in podgorie de noi plantatii formate atat din soiuri traditionale cat si din soiuri reintroduse si plantate in regiunea viticola.

Vinurile Bucium au luat nastere in anul 1949, in Iasi, pe colinele Bucium, Pietrarie, si Tomesti unde s-au obtinut vinuri deosebite, vinoteca Bucium continand o colectie de vinuri reprezentative si unice atat pentru istoria companiei cat si pentru cei care apreciaza calitatile vinurilor vechi din ani valorosi.

Crama Varzari duce mai departe atat o traditie de familie, cat si istoria podgoriei Cotnari. Textura solului luto-nisipoasa, bogata in humus este un suport propice pentru soiurile autohtone, dar si pentru cele internationale, iar vinurile cramei o dovedesc din plin.

Crama Hermeziu se dezvolta astazi in cardul grupului de firme Domeniile Lungu, o afacere de familie sustinuta si dezvoltata prin investitii in tehnologi si modernizare. Vinurile obtinute au o legatura speciala cu pamantul, fiind concepute pentru a transmite mai departe istoria locurilor de unde provin.

Participantii vor primi o bratara pe care sunt rugati sa o poarte pe toata durata evenimentului iar intrarea va fi permisa doar persoanelor care au implinit 18 ani.

Bilete online aici: 50 lei / persoana

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: