Vanzarile de produse lactate romanesti au scazut

Producatorii de produse lactate romanesti au consemnat un declin al vanzarilor in lunile septembrie si octombrie fata de perioada similara din 2013. Aceasta scadere de 25% a fost determinat de embargoul impus de Rusia. El a determinat aparitia pe piata locala a unui numar mare de produse lactate din UE.

Presedintele patronatului din industria laptelui a afirmat ca, din acest motiv, producatorii de lapte au ajuns sa ramana in depozite cu stocuri de marfa mai mari decat în oricare dintre ultimii ani.

“Sunt multe ferme mari cu stocurile pana la tavan. Cele 150 de fabrici de lactate din România au pe stoc marfa pentru sase luni, in special lapte praf, cascavaluri si branzeturi”, a adaugat Cojocaru.

Se estimeaza ca numarul fermelor va scadea drastic in urmatorul an. Procesatorii romani incep sa piarda competitia cu cei din UE, care vin cu preturi mai mici.

Potrivit unor surse din retail, nu doar vanzarile de lactate romanesti s-au diminuat. La fel s-a intamplat cu întreaga piata a laptelui care a scazut in acest an. Astfel, vanzarile de lactate sunt, in primele zece luni ale acestui an, mai mici cu 5-7% fata de cele inregistrate in perioada similara din anul trecut. Producatorii insa, spera ca situatia sa se remedieze.

Potrivit APRIL piata lactatelor este estimata la peste 880 de milioane de euro. Cei mai importanti producători la nivel national sunt Danone, Albalact, Friesland, Olympus, Delaco si Hochland.

Si tu poti sustine producatorii de produse lactate romanesti! Cumpara produse fabricate in tara, de pe platforma noastra. Aici gasesti o multime de produse de toate felurile, de la iaurturi si lapte dulce si pana la specialitati din branza.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: