Un Mărțișor românesc din partea echipei FabricatinRO

Vine vine primăvara (sau așa sperăm)! Așteptăm cu mult dor căldura și venirea primăverii, deși. anul acesta nu am fost nevoiți să supraviețuim unui anotimp rece prea aprig. Căldura se va afla mereu între preferințele noastre, deci o așteptăm cu multă nerăbdare. Și primul care ne avertizează că împărăteasa rece Iarna va pleca și va fi înlocuită de Primăvară este acel simbol pe care noi îl numim Mărțișor. Așadar, trebuie să-i acordăm atenția cuvenită și să mai învățăm câte ceva despre simbolistica lui.

Un micuț Mărțișor – podoaba lunii Martie

În luna martie, așa cum știm, bărbații oferă doamnelor și domnișoarelor un mic simbol al venirii primăverii, și anume un Mărțișor. Pe lângă acesta, pe parcursul aceleiași luni se oferă și flori, mai cu seamă ghiocei, care simbolizează de asemenea, venirea primăverii. Din păcate, cei mai mulți dintre noi nu mai știu sau nu au știut niciodată simbolistica acestui Mărțișor iar specialiștii în marketing au profitat de ignoranța maselor. Acum sunt foarte multe „modele de mărțișoare” pentru femei și bărbați, create doar pentru ca ai noștri comercianți să facă bani. Noi am decis că ar fi drăguț ca această podoabă să fie înțeleasă și purtată cu asumare.

Mărțișorul și voinicul care a eliberat Soarele

Se spune, din popor, că a existat o dată la care Soarele s-a hotărât să coboare pe Pământ sub forma unei fete preafrumoase pentru a admira frumusețile terestre. Dar, un zmeu a furat fata și a închis-o, forțându-i astfel pe oameni să trăiască în întuneric. Văzând asta, un tânăr frumos și curajos s-a hotărât să o salveze pe fată, redându-le oamenilor soarele și căldura mult dorite. Din păcate, flăcăul a salvat fata cu propria viață, la care a renunțat în timpul primăverii, după ce a fost captiv în castelul zmeului. Sângele său s-a scurs pe zăpada rece, dând naștere la ghiocei gingași, martori ai vitejiei sale. Din acel moment, oamenii sărbătoresc curajul voinicului împletind o cosiță albă cu una roșie, albul reprezentând puritatea și ghiocelul prima floare a primăverii, iar roșul amintește de curajul tânărului care a salvat Soarele primăverii.

Acum că știm cu toții semnificația Mărțișorului, să-l purtăm cu mândrie și să ne aducem aminte de căldura sufletească ce a adus Soarele printre noi! Un Martie călduros și românesc vă dorește echipa FabricatinRO!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: