Site logo
Fabricat Separator

Rețete culinare pentru vremea rece cu smântântă românească Five Continents

Brrrrr! Nici nu s-a terminat bine luna octombrie și deja ne-am plictisit de frig și vreme rece. Dacă am putea alege, am prefera să fie mereu soare și vreme bună ca să avem spor în toate și motivație pentru proiectele pe care ni le propunem. Pe de altă parte, recunoaștem că și sezonul rece are părțile lui bune. De exemplu, nimic nu se compară cu nopțile în care afară crapă pietrele de ger, iar tu stai în casă și te delectezi cu o supă cremă fierbinte de dovleac, o prăjitură cu ciocolată proaspăt scoasă din cuptor sau orice alt preparat culinar cremos și gustos. Tocmai soarele cu dinți și niște smântână românească de la Five Continents ne-au făcut să ne închidem azi în casă și să ne apucăm de gătit, meșterind la bucate pe care ți le recomandăm și ție în acest anotimp.

Smântâna Five Continents este în sine un deliciu culinar și poate fi savurată ca atare, dar este minunată și în supe-creme de legume sau prăjituri. Iar ca să te convingi, îți recomandăm să te pui pe bucătăreală și să încerci una din cele două delicioase rețete de mai jos.

Două rețete fabuloase cu smântână românească Five Continents

Supă cremă de dovleac cu smântână Five Continents

Pentru noi, supa-cremă de dovleac este un preparat culinar fără de care parcă nici nu simțim că a venit toamna. Această supă se prepară incredibil de ușor și cu puțină smântână Five Continents se transformă într-un deliciu demn de un restaurant pretențios.

Ca s-o prepari, nu ai nevoie decât de un kilogram de pulpă de la un dovleac plăcintar bine copt, vreo patru-cinci cartofi de mărime medie, o ceapă mare, doi litri de apă, smântână Five Continents și sare și piper după gust. Fierbe toate legumele întregi, după ce le-ai spălat bine și le-ai curățat de coajă, iar când s-au înmuiat, scoate-le din apă și mixează-le cu un blender vertical. Adaugă treptat din apa de la fiert până compoziția capătă consistența dorită, sărează și piperează și servește preparatul fierbinte, garnisit cu smântână românească Five Continents.

Negresă savuroasă cu smântână Five Continents

Pentru negresa noastră cu smântână Five Continents pe care poți s-o prepari la mesele festive pregătite cu ocazia sărbătorilor ce urmează sau ori de câte ori ai poftă, ai nevoie de 4 ouă de mărime medie, un sfert de kilogram de zahăr tos, 400 de grame de smântână Five Continents, o lingură și jumătate de cacao, 220 de grame de făină albă, o linguriță de bicarbonat de sodiu, un plic de zahăr vanilat, o lingură de rom și un praf de sare.

Amestecă într-un vas făina, zahărul vanilat, cacoa și bicarbonatul de sodiu, în alt vas gălbenușurile, zahărul, romul și smântâna și într-un al treilea vas bate albușurile cu un praf de sare. Apoi amestecă laolaltă toate cele trei compoziții și coace produsul final pentru 30 de minute, într-o tavă de prjitură tapetată cu unt și hârtie de copt. Servește această prăjitură cremoasă cu glazură de ciocolată sau simplă așa cum este ea, dacă nu mai ai răbdare până să o savurezi. Poftă bună!

Dacă crezi că te-am inspirat cu rețetele noastre și vrei să încerci și alte preparate propuse de noi, te invităm să citești acest articol cu rețete cu tăiței de casă.