Sa invatam impreuna – Teach for Romania

V-am tot vorbit de produse româneşti, de capital străin ce este investit în România, de felul cum prin cumpărarea unui produs românesc fiecare dintre noi susţine economia României, dar până acum nu am luat în considerare un lucru foarte importanteducaţia românilor. Pentru a înţelege ce se întâmplă în lumea înconjurătoare trebuie primim educaţie încă de la cele mai fragede vârste. Aşa cum veţi putea citi şi în manualele şi cărţile de psihologie, la vârstele cele mai fragede învăţăm cele mai multe lucruri şi ne formăm deprinderi pecare le urmăm toată viaţă. aceste lucruri le știu și cei din echipa TEACH FOR ROMANIA.

Ce este TEACH FOR ROMANIA?

Un program care se ocupă de problemele din educaţie din fazele incipiente este TEACH FOR ROMANIA. Această echipă consideră pentru tinerii din România sunt foarte importante educaţia, cunoştinţele pe care le dobândesc şi mediul în care cresc, iar acestea se răsfrâng în oportunităţile la care au acces mai departe. Problemele din învăţământ sunt mereu semnalate de presă – promovabilitatea la examenele de capacitate şi bacalaureat – dar se luptă împotriva efectelor, şi nu a cauzelor.

TEACH FOR ROMANIA a reuşit găsească multiple cauze pentru abandonul şcolar, pentru promovabilitatea scăzută la examene şi pentru diminuarea culturii tinerilor români ai secolului XXI. Educaţia sau implicarea limitată a părinţilor, sărăcia, lipsa motivaţiei din partea atât a profesorilor cât şi a elevilor, lipsa pregătirii adecvate a profesorilor, aşteptările scăzute de ambele părţi şi nu în ultimul rând, discriminarea. Acestea sunt problemele cu care ne confruntăm cu toţii, dar pe care acest program vrea le rezolve.

Care este importanța acestui program?

Va întrebaţi poate de ce avem nevoie de acest program? Noi  spunem dacă vreţi schimbaţi viitorul şi nu  mai gândiţi cu „poftăla celelalte ţări, şi la modul în care ele se descurcă, trebuie  implicaţi în viaţa copiilor voştri. Educaţia este cea mai importantă, iar prin programul TEACH FOR ROMANIA elevii incluşi vor avea experienţe diferite de învăţare, o dezvoltare continuă, sprijin în valorificarea potenţialului lor maxim. Învăţarea continuă, aprecierea rezultatelor, interesul pentru o educaţie de calitate superioară, deschid calea către oportunităţi profesionale nelimitate şi o viaţă decentă pentru ei şi familiile lor. Calitatea despre care am adus aminte nu stă doar în profilul învăţătorilor/profesorilor aduşi la clasă, ci în metodele abordate în lucrul cu elevii.

Pe lângă faptul ai voştri copii vor beneficia de o educaţie calitativ superioară, acest program oferă locuri de muncă pentru tinerii învăţători sau profesori, care de cele mai multe ori absolvă o facultate de profil, dar nu reuşesc profeseze în domeniul mult visat. Candidaţii selectaţi vor trece printr-o selecţie riguroasă pentru a fi siguri sunt învăţători/profesori competenţi. Iar elevii au ce înveţe de la, şi împreună cu ei. Aceştia trebuie fie motivaţi producă schimbări pozitive în performanţele elevilor lor, prin abordări creative şi inovative la clasă, vor folosi metode de lucru interactive, bazate pe gândire critică şi feedback constructiv. Informaţia va fi generată din ambele părţi, astfel elevii vor învaţă de la profesorii lor, dar şi profesorii îşi vor susţine continuu elevii în dezvoltarea profesională şi personală.

TEACH FOR ROMANIA pentru profesori

Profesorii vor beneficia de un mediu de lucru optim. Aici vor interacţiona în fiecare zi cu spirite tinere, iar pe lângă satisfacţia personală de contribuire la crearea viitorului unor copii, ei vor avea şi un salariu de bază, bursă Teach, suport pentru cazare, pachet medical şi acces la tehnologie. Prin performanţa şi atitudinea din cadrul orelor de curs, învăţătorii/profesorii TEACH FOR ROMANIA vor deveni acei învăţători/profesori model, îndrumători, surse de inspiraţie, capabili creeze o relaţie deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect şi comunicare. Toate aceste elemente vor contribui la nivelul de implicare al elevilor în învăţare (reducerea ratei abandonului şcolar) şi la îmbunătăţirea performanţelor şcolare (rezultate la evaluările la învăţătură), dar şi la dezvoltarea profesională şi personală a profesorilor/învăţătorilor.

Dacă va identificaţi şi cu valorile promovate de acest program – integritate, excelenţă, autenticitate, perseverenţă, învăţare continuăşi dacă v-am făcut curioşi de acest program, accesaţi https://teachforromania.org, şi veţi afla mai multe detalii despre criteriile de selecţie, despre ceea ce  oferă programul vouă, viitorilor profesori, dar şi despre avantajele economice ale existenţei unui astfel de program pentru România.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: