Curiozități despre 8 Martie și mesaje pentru mame

V-ați întrebat vreodată care este semnificația zilei de 8 Martie? Unde își are izvoarele această sărbătoare a femeilor? Dacă a fost inventată de cineva, dacă a fost creată din respect pentru dragele noastre mame? V-ați întrebat de când datează sau de ce a fost stabilită primăvara?

„Prin oraş aud că lumea
Mult se miră şi se-ntreabă
Cum de-au pus ziua femeii
Tocmai într-o zi de babă?”

George Zarafu din Epigramişti români de ieri şi de azi (1975)

Noi am găsit ca întemeietori ai Zilei Femeii și a Mamei grecii antici. Ei o serbau în primăvară pe zeița Rhea, considerată mama tuturor zeilor. Apoi în Anglia secolului XIX se sărbătorea „Duminica femeii” înaintea Postului Paștelui. Această zi a fost adoptată și de americani, și mai târziu de europeni. Mai întâi s-a sărbătorit în Germania, Danemarca și Austria, abia după Primul Război Mondial stabilindu-se Ziua Internațională a Femeii: 8 Martie. Aceasta nu s-a obținut fără câteva „lupte”, câteva greve ale femeilor care cereau un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot.

Pentru ca o astfel de zi să fie sărbătorită așa cum se cuvine, noi vă oferim și câteva idei de cadouri, în articolul postat tot astăzi de noi, pentru ca femeile din viața voastră să fie răsfățate.

Cele mai frumoase mesaje de 8 Martie

De altfel, pentru că trăim în epoca schimbărilor tehnologice, noi ne-am gândit că vouă v-ar fi folositoare câteva idei de mesaje:

  • O mamă atât de minunată ca tine merită ca fiecare zi să fie 8 martie! La mulți ani, mămico!
  • Cu venirea primăverii, ai venit tu. A răsărit primul ghiocel și cu el dragostea mea pentru tine. Ți-am dăruit un buchet de flori și tu mi-ai dăruit dragostea ta și de atunci în sufletul meu e întotdeauna primăvară, pentru că acolo ești tu. Tu ești primăvara sufletului meu!
  • Unei singure ființe din viața mea îi datorez tot ceea ce eu am și ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat naștere, m-a crescut și m-a învățat să iubesc. Nu există cuvinte care să o descrie! Te iubesc, mama! La mulți ani!
  • Singura persoană care va avea întotdeauna încredere în mine, care va fi întotdeauna lângă mine, care mă va iubi întotdeauna … întotdeauna MAMA MEA! La mulţi ani!
  • Din suflet îţi dăruiesc, ca în fiecare an, firavul mărţişor şi odată cu el toată dragostea ce ţi-o port. Te iubesc! La mulţi ani!

Noi vă dorim tuturor o primăvară călduroasă și plină de bucurii! Nu uitați să vă apreciați mamele în fiecare zi! Iubiți-o cel mai mult pe cea care v-a dat viață!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: