Carrefour Romania promoveaza produsele romanesti

Carrefour Romania s-a deschis pe 15 iunie 1963 într-o localitate de lângă Paris beneficiind de un spațiu foarte mare, de trei ori mai mare decât orice alt retailer de atunci. În acest supermarket găsim multe produse, de la cele alimentare la cele non-alimentare iar ideea acestui tip de „super magazin” a venit din dorința de a avea mai multe articole sub un singur acoperiș.
 
În România a fost primul retailer care a adus conceptul de hypermarket, de la ei pornind ideea de a avea totul sub același acoperiș. Primul magazin s-a deschis în București, oferind românilor peste 55.000 de produse.
 
Mărcile proprii  provin în marea lor majoritate de la producători din Romania.
 
„Ar fi fost mai ușor să le importăm, decât să facem caiete de sarcini împreună cu producătorul, să dezvoltăm un produs, să îl testăm, să ii realizăm ambalajul, însă am dorit să facem acest lucru pentru a pune umărul la producția din această țară.”  declara Francois Melchior de Polignac, directorul general Carrefour Romania.

Strategia Carrefour Romania

 
În Romania vizează crearea unor parteneriate strategice pe termen lung cu producători români, pentru a oferi clienților săi garanția unor produse naturale, benefice pentru sănătate și cu un nivel de calitate controlat în totalitate. Mărturie stau produsele alimentare proaspete, care sunt de producție românească în marea lor majoritate; cele 4 Filiere de Calitate Carrefour lansate până în prezent (porc, morcov, păstrăv și cartof), precum și sutele de producători români care și-au dezvoltat afacerile alături de Carrefour, încă din 2001, de la intrarea Grupului pe piața locală.
 
Fiecare Filiera a Calității Carrefour Romania este în final o nouă promisiune pe care o facem clienților noștri, un angajament de a aduce în toate magazinele noastre produse gustoase, naturale și sănătoase pentru întreaga familie.
 
Preocuparea Carrefour de a încuraja consumul produselor românești va fi întărită și de o nouă campanie de semnalizare la raft: în curând, produsele fabricate în Romania vor fi foarte vizibile la raft, folosind drapelul României!
 
Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european și cel de-al doilea la nivel mondial. Prezent în 32 de țări din lume cu peste 15.500 magazine, grupul  numără peste 475.000 de angajați. În România numară în prezent 85 de magazine: 25 de hypermarketuri, 52 de supermarketuri si 8 magazine de proximitate, în franciză.
 
Daca ti-a placut acest articol despre Carrefour Romania si initiativa sa, descopera aici si alte povesti interesante despre business-urile romanesti.
 

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: