Excursii românești cu CFR

Ați citit titlul și apoi v-ați întrebat: „ce vor cei de la FabricatinRO, să cumpărăm trenuri acum? Am înțeles că trebuie să cumpărăm produse românești în locul celor străine, dar totuși unii dintre noi nu-și permit să cumpere trenuri.” Ei bine, vă spuneam că am ales să vă vorbim despre această companie ca să vă aducem aminte despre existența posibilității transportului în comun pe rute mai mari. Astăzi vă vorbim despre CFR, axându-ne pe experiența pe care v-o poate da o excursie cu trenul.

Câteva cuvinte despre CFR

CFR este o companie de stat care ne oferă un mijloc de transport în comun – trenul – cu care ne putem deplasa în orice anotimp, la orice oră, fără să depindem de condițiile meteorologice. Singura condiționare constă în orarul fix și rutele prestabilite. Veți spune că preferați confortul propriului automobil, că CFR nu oferă condiții, că  nu reușiți să ajungeți acolo unde vă doriți în timp util, că nu putem compara infrastructura din România cu infrastructura și calitatea serviciilor din afară, că există așadar multiple dezavantaje.

Nu vom încerca să dezmințim ceea ce este parțial adevărat, ci să vă provocăm să vă gândiți la ultima voastră călătorie cu trenul. Lăsați lucrurile negative să zboare și gândiți-vă la CFR și la avantajele pe care le-ați avut: poate ați călătorit împreună cu prietenii – un grup mai mare care voia ca drumul să fie o distracție, poate vă este rău de mașină și preferați să aveți spațiu să vă plimbați, poate ați fost curioși cum ar fi să mâncați în mișcare la o masă, poate încă din copilărie ați vrut să dormiți pe un pat suspendat și ați reușit să vă împliniți acest moft abia în tren. Putem vedea că pe lângă dezavantajele pe care le invocăm cu toții, putem găsi și lucruri bune, care ne-ar putea face curioși de o călătorie cu trenul.

De ce ne plac călătoriile cu trenurile românești?

Noi credem că putem găsi un avantaj chiar și în viteza mică cu care circulă anumite trenuri din cadrul CFR – dacă viteza este mai mică aveți posibilitatea să admirați îndelung peisajele. Pentru sufletul vostru este importantă și câte o escapadă cu trenul – dacă voi sunteți cei care conduceți trebuie să fiți atenți la drum și nu puteți fi atenți la peisajele care vă înconjoară. La fel, dacă sunteți vigilenți și atenția este acordată șofatului nu vă puteți bucura de diferitele jocuri pentru drum lung, făcute de familie sau de prieteni, în timp ce în tren participați la acestea.

Intenția noastră este de a vă încuraja să găsiți puțină fericire în orice acțiune. Înțelegeți că dacă am folosi mai mult transportul în comun s-ar investi mai mulți bani în infrastructură și în crearea unor condiții optime, CFR putându-se ridica astfel la nivelul așteptărilor noastre. Excursii românești cu CFR!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: