Alro Slatina – furnizor de aluminiu pentru avioanele Airbus

Cum noile tehnologii se schimbă peste noapte, iar cum schimbarea lor nu vine niciodată singură, a ține pasul cu ele înseamnă a revoluționa lumea. Societatea aşa cum o ştim a ajuns să fie într-o continuă vervă de căutare a inovației. Mai bine înseamnă mai bun, mai sigur înseamnă mai stabil. Traficul aerian se pare că se schimbă pe zi ce trece, iar diferența o fac aparatele din dotarea companiilor de zbor şi nu numai. Investițiile bune sau rele par a afecta cursul lucrurilor în economia unei companii sau chiar a unei țări.

Recent adăugată pe lista noilor investiții şi a cooperărilor în masă este şi fabrica Alro Slatina, care a obținut certificarea de a produce materia necesară pentru industria aeronautică. Văzută ca cel mai mare producător de aluminiu de pe piețele Europei de Est şi ale Europei Centrale,  cu excepția Peninsulei Scandinavice şi a gigantului mogul economic Rusia, fabrica Alro Slatina cu proveniență în Slatina trasează o linie clară în economia companiei prin încheierea unui contract benefic cu gigantul constructor de aeronave european Airbus.

Conform acordului dintre cele două părți, anul 2017 aduce la suprafață o colaborare în care mai multe din părțile componente ale avioanelor Airbus vor fi produse din plăcile de aluminiu oferite de acest combinat românesc. Contractul pare a veni la fix pentru afacerea din Slatina. De ce? Se pare că profitul semestrial al combinatului conform cifrelor de afacere pare să fi scăzut cu aproximativ 42%, mai exact cu până la 39 de miloane de lei, fapt datorat impactului mic de cotare al aluminiului pe piețele internaționale.

Durata acestui contract cu industria aeronautică pare a se extinde pe o perioadă nederminată a câțiva ani.  Investiția realizată prin acest contract este de câteva milioane de euro. Începând cu anul 2017, Airbus aduce pe piața românească şi construirea unei fabrici la Ghimbav, unde aparatele de zbor fabricate vor fi elicopterele.

Nimeni nu poate nega că aceste două companii Airbus pe de o parte şi Alro pe cealaltă parte şi-au unit forțele pentru a oferi clienților ce este mai de încredere. Prima dintre ele a fost fondată în anul 1970, cu sediul la Touluse beneficiind de participarea germană, franceză şi britanică. Este cunoscută ca şi unul dintre producătorii de seamă a mai mult de jumătate din avioanele cu reacție din lume, dispunând la ora actuală de un număr de 57.000 de angajați.

Pe cealaltă parte, Alro este furnizorul ideal pentru plăcile de aluminiu necesare aparatelor de zbor. Compania se poate lăuda şi cu deținerea certificării de performanță NADCAP, necesară pentru a demonstra conformitatea la cerințele industriei aerospațiale. Abrevierea NADCAP vine de la “National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Program” sau – “Programul național de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospațiale şi al industriei de apărare”.

Această atribuire a certificării este validată şi acordată de Consiliul managerial NADCAP, în urma unei testări amănunțite realizate la Slatina a aliajelor din aluminiu. Testarea a implicat “măsurarea conductivității, tratamentul termic, testarea metalografiei precum şi a durității”, amintea Mediafax.

Extinderea pieței româneşti în diferite domenii şi acordurile internaționale par a conduce industria aeronautică înspre un viitor mai strălucit. Cu cât technologia avansează, cu atât mediul aerian devine un loc mai sigur. Mai multe informații despre evenimentele care se petrec sub ochii noştrii, pe piața românească, sunt oferite de echipa FabricatÎnRo.

Sursă poză: aici

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: