Se încarcă...
Reduceri!

Riesling Italian 2019

Vin galben cu inflexiuni verzi

Se crede ca soiul de struguri este originar din regiunea champagne si a a ajuns in imperiul austro ungar (din care si transilvania facea parte), via germania,drept dovada suplimentara fiind faptul ca este cel mai raspandit strugure din Ungaria.
Vin tanar si reconfortant ce iti impresioneaza mirosul prin notele minerale,usoare arome de nuci prajite. Aciditate medie spre ridicata il fac sa devina crocant ca apoi sa iti dezvaluie un gust de greapfruit roz, lamaie si mar verde. Poate insoti ,si nu se dezminte,mancarurile pe baza de condimente dar nu numai.

Soi / Variety: Riesling Italian Riesling Italico

Tip / Type: Vin alb Sec / Dry White wine

Apelatiune / Appellation: DOC-CMD Murfatlar 

An recoltă  / Vintage: 2019

Alcool / Abv: 13.5%

Volume: 750 ml

A fi servit / To be served: Răcit / Chilled 7-10 °C

Editie limitată / Limited #2533 bottles

CRAMA GABAI

33 lei

Descriere

Crama Gabai este o cramă constănțeană născută din dragoste pentru vinul de calitate. Ea a luat ființă din dorința unor oameni harnici și gospodari de a profita de darurile Domnului, și anume de pământul bun și roditor și soarele cald care îl dezmiardă cu razele sale.

Cum altfel să te bucuri, dar și să aduci mulțumire Creatorului pentru meleagurile dobrgene, dacă nu cu un pahar de vin de calitate?

Crama Gabai se află în centrul Podișului Dobrogei și se întinde pe o suprafață de 3 hectare unde via crește în cele mai bune condiții și dă rod bogat și îmbietor, din care, Crama Gabai produce vin de calitate, la cele mai înalte standarde europene.