Se încarcă...
Luna`s Premium Truffles

Luna’s Premium Truffles – O poveste cu trufe din România

Dacă atunci când spui Franța sau Italia gândul îți zboară la paste cu trufe și alte bunătăți ce conțin acest ingredient special, să știi că nu este nevoie să călătorești chiar atât de departe. Astfel de delicatese, la fel de ispititoare, poți mânca și aici, în România! Astăzi îți vom spune povestea trufelor Luna’s Premium Truffles. Vom vorbi despre unde cresc ele? De ce se numesc așa? Și în primul rând, de unde pot fi cumpărate pentru a fi incluse în preparate culinare extraordinare?

Fiecare trufă este un trofeu

Trufele nu cresc precum ciupercile obișnuite. Lor le place să se ascundă cam la câțiva zeci de centimetri de suprafața solului, adânc în inima pădurii. Ele trăiesc într-o perfectă simbioză cu natura ce le înconjoară. Trufele au nevoie de copacii în jurul cărora cresc, iar copacii de ele, făcând în permanență un schimb de minerale și apă cu aceștia și ajutându-se reciproc.

Să găsești o trufă “din întâmplare” este absolut imposibil, oricât de bine ai cunoaște pădurea. De aceea, trufarii care pornesc la “vânătoare” de trufe, nu merg singuri, ci însoțiți de ființe supraomenești al căror nas le permite să depisteze trufele de la distanță.

Luna, Maia și Cora sunt deopotrivă animalele de companie, dar și partenerii de încredere ai lui Mihai și Tony, trufarii Luna’s Premium Truffles. Și cum probabil ai ghicit deja, numele brandului vine chiar de la “șefa tribului”, Luna, o cățelușă Viszla maghiară al cărui spirit de aventură extraordinar, dar și rafinament din timpul lucrului au făcut-o să se remarce în calitate de căutător de trufe.

Portofoliul cu produse pe bază de trufe al brandului Luna’s Premium Truffles

Cum sunt trufele? Ca niște nestemate negre, prețioase strălucitoare, adânc îngropate în pământ. Dar spre deosebire de comorile obișnuite, ele se pot și gusta. Iar savoarea lor te cucerește de la prima încercare.

Nu există un singur fel de trufe, ci o mare varietate, de culori negre sau albe, ca de exemplu:

  • trufa neagră – Tuber aestivum;
  • trufa neagră – Tuber uncinatum;
  • trufa albă – Tuber magnatum pico;
  • trufa albă – Tuber bianchetto.

Toate acestea se găsesc și în România. Iar în sezonul specific fiecăreia, când sunt în stoc, pot fi cumpărate din magazinul Luna’s Premium Truffles de pe pagina FarbicatinRO dedicată brandului. Mai mult, dacă ți-e poftă de gustul de trufe și în afara sezonului, tot Luna’s Premium Truffles îți oferă și uleiuri de măsline aromatizate cu trufe albe și negre – niște ingrediente excelente pentru paste, salate, preparate din carne și o mulțime alte delicii culinare.

Toate produsele Luna’s Premium Truffles se fabrică manual. Iar trufele din portofoliu se culeg doar atunci când sunt perfect coapte, pentru a nu distruge fragilul echilibru al vieții din pădure.

În concluzie, gurmanzii și pofticioșii se pot bucura de trufe și în România! Acest lucru se datorează echipei Luna’s Premium Truffles, o echipă de trufari, care colindă pădurile ca niște umbre trecătoare și a căror pasiune ne oferă șansa de a gusta din plin din darurile naturii.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: