Telemea de vacă Five Continents – un secret mic pentru o masă mare

Cauți un ingredient delicios cu care să-i surprinzi pe toți musafirii tăi de la masă? Ce spui de telemeaua de vacă de la Five Continents, un produs românesc, fabricat exclusiv din ingrediente naturale și sănătoase, respectând cele mai înalte standarde europene de calitate.

Telemeaua de vacă de la Five Continents are un gust foarte plăcut și poate fi consumată cu plăcere, indiferent de vârstă, datorită conținutului ei foarte mic de sare. Cremoasă și savuroasă, această brânză tradiționala românească se transformă pe loc în centrul atracției indiferent dacă o servești tăiată bucățele și presărată din loc în loc peste câteva roșii de grădină proaspăt feliate sau în combinații fatale precum: pizza, brânză cu mămăligă și smântână sau langoș cu brânză.

De ce să consumi telemea de vacă de la Five Continents?

Spune DA produselor românești cu etichetă curată, fabricate fără conservanți și aditivi, din materie primă de cea mai bună calitate pentru că ele sunt primul pas către o viață sănătoasă și împlinită! Telemeaua de vacă de la Five Continents este unul din acele produse cu etichetă verde, fabricată din lapte pasteurizat și maturată în saramură, ca să-și păstreze nealterate proprietățile sale naturale.

Telemeaua de vacă în general este foarte bogată în proteine, lipide și vitamine, iar aceasta se mai remarcă și printr-un gust excepțional, numai bun de asociat cu legume proaspete sau gătite, ori cu vinuri sau cu băuturi tari.

Idei de servire pentru o brânzică bună, care merge cu de toate

Nouă ne place telemeaua de la Five Continents și simplă, așa cum este ea. De exemplu, atunci când nu avem timp sau chef de gătit, dăm o raită la frigider, tăiem câteva feliuțe subțiri de telemea pe care le azvârlim peste două-trei felii de pâine mai groase, stropite cu ulei de măsline, decorăm cu roșii, castraveți, piper și busuioc și totul merge la cuptor, pe o tavă decorată cu pergament, până se topește brânza. Mai torni un pahar de lapte alături dacă este dimineață sau unul de vin dacă servești așa ceva seara înainte de culcare, și masa este gata.

La fel de bine se potrivește această brânzică și cu paste făinoase sau cu găluști din făină. Când simțim că ne-a lovit inspirația culinară, batem repede un ou cu apă, făină și puțină sare, dăm o cratiță în clocot și fierbem repede niște zdrențe de găluști, iar când ne simțim mai leneși, aruncăm direct în apa clocotită câteva mâini de tăiței pentru că avem cu duiumul în cămară, tot de la producători români. 

Apoi, după ce am scurs fierturile de apă, mânjim cu unt o tigaie adâncă, batem câte un ou pentru fiecare persoană de la masă, aruncăm acolo făinoasele, ouăle, sfărâmăm telemea cât să ne ajungă la toți și gătim bine bine până ce ouăle s-au întărit și brânza s-a întins de un metru. Un deliciu!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: