Laura Grădinaru este o femeie cu un milion de calități, care a inventat conceptul: Tăiței Grădinărești. O mamă și o soție în floarea vârstei, ea a reușit să-și facă o carieră în calitate de economist și mai nou, să devină un atreprenor în adevăratul sens al cuvântului, dedicându-se pasiunii sale: tăițeii.
Povestea Tăițeilor Grădinărești a început ca o joacă. Din dorința de a readuce la viață o rețetă veche de pe vremea bunicii sale, Laura și-a descoperit pasiunea pentru tăițeii colorați. Apoi, dorind să lase în urmă un job solicitant din cadrul unei multinaționale, Laura s-a dedicat trup și suflet noii sale plăceri.
Cum se fabrică Tăițeii Grădinărești?
Numele Tăițeilor Grădinărești vine chiar de la inventatoarea lor. Iar secretul care stă la baza modului lor de fabricare sunt ingredientele 100% naturale. Pentru tăițeii ei colorați, Laura și echipa ei folosește doar arome și coloranți puși la dispoziție de însăși Mama Natură. Culorile vii ale Tăițeilor Grădinărești se obțin din sucuri proaspete de legume și fructe. Iar materia lor primă, făina, provine de la producători locali.
În acest mod, Laura reușește să obțină cei mai frumoși tăiței de pe piața românească, al căror gust este pe măsura aspectului cu care se mândresc.
În ce constă gama de produse Tăiței Grădinărești?
Tăițeii subțiri sau lați, de culoare, mov, verde, roz sau galbenă sunt vedetele magazinului online de pe pagina de Facebook Tăiței Grădinărești. Însă tot acolo, celor care preferă o mâncare colorată și armonioasă, Laura le-a pregătit și diferite sortimente de fundițe colorate, sau tăiței cu fructe de pădure, roșii sau hribi uscate, nucă sau pudră de roșcove.
De asemenea, Laura nu i-a uitat nici pe vegetarieni sau pe persoanele cu alergie la ou, creând special pentru ei tăiței veseli și colorați, dar fabricați exclusiv din ingrediente vegetale.
La ce fel de mâncăruri se pot folosi Tăițeii Grădinărești?
Ca mod de utilizare, Tăițeii Grădinărești nu diferă de tăițeii obișnuiți. Ei se pot folosi în locul oricăror alte paste făinoase, atunci când îți dorești o mâncare cu adevărat spectaculoasă. Dar dacă ai nevoie de sugestii, Laura recomandă pe pagina de Facebook despre care am pomenit mai sus, câteva rețete testate și apreciate:
Tăiței colorați cu sos de legume
Tăițeii Grădinărești fac echipă bună cu legumele. Iar o porție satisfăcătoare de tăiței cu legume este cum nu se poate mai simplu de preparat! Tot ce ai de făcut este să blenduiești câteva legume care îți plac mult, să le azvârli în tigaie cu sare, busuioc și oregano după gust și apoi să le amesteci cu un curcubeu de tăiței. Nimic mai simplu!
Tăiței colorați cu sos alb
După nume, sosul alb pare un preparat foarte pretențios. Dar în realitate, el se prepară ușor amestecând la foc mic, lapte, unt și cremă de brânză. Rezultatul final este un sos cremos ce merge de minune cu tăiței de toate culorile.
Supă de pui cu tăiței
Puține supe întrec ca savoare supa de pui. Dar în ceea ce privește aspectul, pentru simplitatea ei, această supă are multe de îmbunătățit. Dar se poate drege foarte simplu, cu o mână de tăiței subțiri și colorați care să-i dea un dram mai mult de textură și infinit mai multă culoare.
Tăiței cororați cu nucă
Pentru români tăițeii cu nucă sunt un desert clasic. Acești tăiței trebuie doar fierți și amestecați cu nucă pisată și zahăr sau miere. Și astfel, se obține un gust desăvârșit. Dar ca pont, aroma de nucă este cu atât mai pronunțată atunci când în loc de paste obișnuite, folosești fundițe cu nucă marca Tăiței Grădinărești. Poftă bună!