Scrijele de mere și pere – desertul copilăriei reinventat

Ce zici de un snacks gustos și sănătos? Credeai că nu există așa ceva? Îți spunem noi că există și nu sunt fantasme, ci scrijele de mere de la Hambarul lu’ Eustache. Scrijelele de mere sunt produse fabricate in Romania și sunt gustările perfecte la serviciu, acasă, în drumeții, sau ca desert sănătos și nutritiv. Poate îți aduci aminte de ele, din copilările, când bunicii coceau pe sobă fructe uscate; exact același gust delicios o să îl întâlnești și acum.

 

Bogdan Ghinet se ocupă de procesarea și distribuirea de mere și pere uscate, acestea nu sunt confiate, ci deshidratate la 40 de grade în cuptoare de lut, cu foc deschis. Astfel, se obține un produs de o calitate deosebită, realizat prin metoda tradițională foarte asemănătoare cu deshidratarea naturală.

 

Produsele sunt realizate din materie primă din România, mai exact, merele, din soiurile Generos şi Idared, vin din comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi și din Oituz, județul Bacău (unde Bogdan are o mică livadă), iar perele, din soiul Cure, sunt achiziționate din localitatea Hilita, județul Iași. Producătorul folosește doar fructe de înaltă calitate, evitând resturile care nu se cumpără sau sunt stricate; merele sunt naturale, nu au hormoni de creştere sau alte elemente pentru conservare. Deshidratarea se realizează în comuna Leleasca, din județul Olt, prin intermediul unui partener autorizat să proceseze fructele în această manieră. Fructele (merele și perele), precum și caserolele și etichetele sunt achiziționate de la furnizori locali, pentru a susține economia zonei.

 

Care sunt pașii procesului de uscare?

  1. Se spală fructele pentru a se elimina eventualele impurități și murdăria;
  2. Se scoate cotorul și se feliază;
  3. Se așează pe site de lemn într-un singur strat pentru procesul de deshidratare. Sunt utilizate simultan 10 site de lemn în care se pot pune aproximativ 400-500 kilograme de fructe proaspete;
  4. Aceste site sunt introduse în cuptorul de cărămidă și pământ;
  5. Începe deshidratarea efectivă la 40 – 60 grade timp de 24 de ore (sunt verificate în permanență pentru a se evita arderea fructului);
  6. Iar în final, se ambalează și etichetează în caserole închise ermetic pentru a se evita pătrunderea diverselor insecte și pentru a nu împrumuta un miros străin, impropriu produsului.

 

Scrijelele de mere sunt felii subţiri de fructe deshidratate, care se păstrează departe de surse de umezeală şi se evită diferenţele de temperatură ca să aibă valabilitatea de 6 luni sau chiar mai bine. Și știi ce e mai bun decât scrijelele de mere? Scrijelele de pere. 😀

 

Lista magazinelor de unde se pot achiziționa în prezent scrijele de mere sau pere sunt:

Iași: – Dor de Verde,

– Legume de Aroneanu,

– Prajitorul din Oz,

– Premian Store,

– la Brutaria Artizanală,

– la Cafeneaua Noastră,

– la Bisou,

– la Vinclass,

– Fresh Life Iași

 

Brașov: – Natura în Bucate.

 

Focșani: – Big Market.

 

Online: – Fabricat in RO.

Dacă îți dorești ce e mai bun pentru clienții tăi și deții un magazin, cafenea, cofetarie sau un marketplace online, devin-o și tu distribuitor, pentru că Hambarul lu’ Eustache este în căutare de parteneri de încredere cu care să își promoveze produsele. Tot ce trebuie să faci este să îl contactezi pe Bogdan Ghinet la adresa de e-mail bogdanghinet85@yahoo.com sau la numărul de telefon 0741.242.859. Și nu uita zicala românească: “Cu un măr pe zi, doctorul departe îl ții!”.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: