Sănătate Dulce din Valea Barcăului se aduce

Activitatea comunității de apicultori de pe Valea Barcăului reflectă întocmai structura de organizare dintr-un stup de albine. Lucrurile se desfășoară în felul următor: gospodarii individuali exploatează resursele naturale deosebite ale zonei, producând miere prin propriile mijloace; mierea obținută e trimisă spre un centru de colectare, unde este prelucrată și ambalată- ulterior, o jumătate din fondurile obținute din vânzări sunt reinvestite în educație și susținerea tinerilor din mediul rural, dar și în dezvoltarea turismului regional, iar cealaltă în dezvoltarea afacerii.

Ce fel de proiect este sănătate dulce?

Sănătate dulce este numele proiectului care reunește albinarii acestei frumoase zone din Sălaj, oferindu-le posibilitatea ca meșteșugul apiculturii să dăinuie. E inutil să mai adăugăm că sunt oameni deprinși cu munca, și prețuiesc mierea mai mult decât orice, tratând-o cu un enorm respect. Nimic din ce se realizează în unitatea Sănătate Dulce nu e întâmplător- aspectul translucid al produsului se datorează tehnologiei de filtrare utilizate, care se face fără a încălzi mierea la temperaturi mai mari de 35 grade sau a o expune la razele soarelui. Producătorii cred cu tărie în funcțiile ei terapeutice, un detaliu important în conservarea proprietăților naturale ale mierii reprezentându-l condițiile de păstrare. Nu degeaba sănătatea e pusă în topul listei de priorități.

Dar partea cea mai interesantă urmează abia acum. În laboratorul lor, mierea este combinată cu diferite ingrediente, care mai de care mai inedite: anason, chimen, cacao, cafea scorțișoară, hribi, și chiar ardei iute. Așa experimente dulci nu găsești la tot pasul. Pe lângă acestea, produc și derivate din domeniul apiculturii- polen, tinctură de propolis, sau al agriculturii- prune deshidratate și nuci. Aflați prețuri și alte detalii direct de pe sanatate-dulce.ro.

P.S: Însuși prințul Charles, moștenitorul tronului coroanei britanice este un fan al produselor din miere realizate de apicultorii de pe Valea Barcăului, pe care se zvonește că nu le-ar fi împărțit nici cu membrii familiei regale. Așa că nu mai are rost să menționez despre calitatea și aura de noblețe a acestor produse.

FabricatinRO este alături de acești apicultori cu spirit civic, dedicați meseriei și orientați spre dezvoltarea zonei în care trăiesc. Cumpărându-le produsele, contribuim la inițiativa lor.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: