Se încarcă...
Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 1.jpg

Trandafiri de Damasc – produse de la Deliciul Mihaelei

 

Deliciul Mihaelei este o afacere cu o poveste impresionantă care a pornit de la o simplă idee, și a ajuns o adevărată afacere de familie. În 2014 a început totul, când una din fetele Mihaelei a vrut ca tradiția dulceții de trandafiri să fie păstrată și dusă mai departe, cu gustul ca la bunica acasă. Deja în 2015 trandafirii plantați din 2014 au înflorit, astfel începând producția. Singura diferență este că aceste produse sunt fabricate din trandafiri de Damasc în loc de trandafirii românești.

Astfel, Deliciul Mihaelei este o inițiativă românească susținută în întregime din fonduri proprii. Produsele oferite sunt naturale, fără conservanți și fără coloranți. Toate produsele marca Deliciul Mihaelei aduc înfrumusețare, vindecare și purificare.

Despre calitate vorbește și faptul că Mihaela a primit și atestatul de produs tradițional în 2016. Deși începutul afacerii din 2014 a fost mai greu, investind în butași de trandafiri care să fie plantați în pământul propriu, perseverența a dat roade destul de repede, ajungând la fabricarea de produse sănătoase, tradiționale.

Dulceță de trandafiri

Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 2.jpg
Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 2.jpg

Ca și beneficii naturale, petalele de trandafiri sunt o sursă de antioxidanți, fosfor, calciu, ulei eteric, pectină, zinc, fier, acid malic, taninuri, multivitamine, multiminerale, precum și vitaminele A, B, C, D, E și K. Dulceața de trandafiri se recomandă după mese și la culcare pentru afecținui respiratorii, ajutând la întărirea căilor respiratorii și a plămânilor, eliminând mucozitățile și ușurând expectorarea. Dulceața de trandafiri ajută și la sistemul nervos central, dar și la funcționarea optimă a proceselor interne ale organismului.

Apa de trandafiri

Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 3.jpg
Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 3.jpg

Nu toți cunoaștem întrebuințarea apei de trandafiri, dar este bine de știut că acest produs are beneficii multiple pentru toți. Este un produs de îngrijire a pielii, potrivit pentru orice tip de piele. Apa de trandafiri hidratează, dezinfectează, tonifică și purifică pielea, dar are și acțiune anti-inflamatoare, oprind înmulțirea bacteriilor.

Are și alte efecte importante, cum ar fi:

  • Efectul anti-îmbătrânire, regenerând țesuturile pielii și acționând împotriva ridurilor
  • Menținerea echilibrului pH-ului pielii
  • Calmare, pentru eczeme, dermatită seboreică, psoriazis, acnee, arsuri de soare, înțepături de insecte, piele iritată

Se folosește ca și loțiune după bărbierit, tonic, ingredient în compoziții cosmetice (înlocuitor perfect pentru apă). De obicei, pentru afecțiuni de ale pielii, se folosesc compresii pe zonele afectate.

Oțetul de trandafiri

Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 4.jpg
Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 4.jpg

Oțetul de trandafiri se poate folosi pentru orice întrebuințare a oțetului. Pe lângă toate acele întrebuințări, are multe alte beneficii, cum ar fi:

  • Calmează arsurile solare
  • Antiseptic, anti-inflamator, antibacterian – ajută și la acnee (aplicare de 3 ori pe zi)
  • Se folosește ca și balsam de păr: o lingură de oțet la un litru de apă
  • Tratează fisurile buzelor, aftele și stomatitele
  • Are efect împotriva durerilor reumatice, oboselii cronice, stărilor febrile, stărilor de greață, precum și împotriva durerilor de cap

De obicei se folosește ca și apă de gură sau gargară, frecții, comprese, masaj, sau adăugat în apa din cadă pentru detoxifiere.

Ceai de trandafiri

Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 5.jpg
Trandafiri De Damasc Deliciul Mihaelei 5.jpg

Ceaiul de trandafiri este un medicament natural, dar și o sursă de acid citric, acid malic, vitamine (A, C, D, E, K) și antioxidanți. Elimină greața, toxinele, curăță vezica biliară și rinichii, prevenind astfel infecțiile urinare. Deblochează și tractul urinar, astfel eliminând pietrele de la rinichi. În caz de răceală sau gripă ușurează simptomele și calmează durerile de gât. Se poate folosi și la calmarea sistemului nervos central, ameliorând insomnia, depresia, apatia și tulburările anxioase. Ceaiul de trandafiri se prepară adăugând o linguriță de petale la 250 de ml de apă fierbinte, infuzie care se lasă timp de 5 minute.

Echipa FabricatÎnRo susține produsele tradiționale românești, care nu doar că reprezintă o valoare pentru toți, dar și transmite obiceiuri sănătoase – în acest caz cu gusturi deosebite!

Deliciul Mihaelei

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: