Se încarcă...
Prodlacta – Lucruri Bune Pentru

Prodlacta – lucruri bune pentru România

Prodlacta este un brand românesc de lactate din Brașov. Chiar atât de simplu spus, însă puțini știu că Prodlacta este unul din puținele branduri românești care a reușit să evite falimentul și a renăscut într-o perioadă de insolvență aducând pe piață o gamă vastă de produse de aceeași calitate și cu același randament ca înainte de acea perioadă de doliu în care a intrat în primăvara anului 2013.

Povestea brandului Prodlacta

Putem spune că Prodlacta este un brand cu o poveste tristă, putem spune că lipsa susținerii acestui brand de către români l-a adus în clipe critice și că exportul de produse l-a salvat, sau putem spune că producatorul de lactate este un exemplu pentru noi cei din România, prin simplul fapt că ne-a arătat că atunci când e greu și nu mai sunt șanse, este întotdeauna speranță. La ei speranța a însemnat o campanie de deshidere de centre de distribuție pe piața locală, în Brașov. Cu ultime resurse și în goana frenetică după clienți locali, Prodlacta a lansat un număr de magazine în Brașov, magazine ce a făcut din acest brand, în scurt timp, un brand distribuit la scară largă.

Prodlacta are la bază un patron moldovean, astfel explicându-se activitățile intense de export prin care peste 50% din produsele ajung în Republica Moldova. Totodată, însă, aceste produse au fost cele care au salvat brandul Prodlacta de la faliment. Prodlacta a avut o pierdere de aproximativ 900.000 euro la sfârșitul anului trecut, pierdere ce a adus firma într-o situație critică.

În urma deschiderii centrelor comerciale proprii, Prodlacta a înregistrat la sfârșitul anului 2014 o creștere a vânzărilor, ajungând la o cifră de afaceri de 4.1 milioane de euro. Prodlacta a arătat unei țări întregi ce înseamnă să speri și cât de importantă este susținerea oamenilor pentru un brand local. Cu ajutorul magazinelor din Brașov, Prodlacta a ajuns pe toate canalele de distribuție, produsele fiind în scurt timp accesate și de sistemul HoReCa. Deși intrarea pe piață a fost una dificilă, în urma perioadei de doliu pe care a traversat-o brandul, au demonstrat că alături de oameni români, alături de consumatori care știu ce-și doresc și care susțin mărcile autohtone, totul este posibil. Acum Prodlacta a devenit un brand național.

Susținem producătorii locali!

Noi, cei de la www.fabricatinro.ro susținem Prodlacta și suntem de părere că un brand producător de produse de o asemenea calitate nu ar trebui lăsat să moară. Nu trebuie să vedem cum branduri românești exportă produse în străinătate și cum intră în perioade de insolvență. Brandurile românești merită susținerea noastră, a românilor. Brandurile românești ar trebui vândute în România și cumpărate de către români. Ne dorim produse de calitate, produse naturale, produse cu un bun raport calitate-preț, produse cu un randament ridicat și produse care să ne înbunătățească viața. Toate acestea le găsim în țară, le găsim la producători care manifestă aceleași dorințe ca și noi, le găsim la oamenii de lângă noi, oameni cu aceleași gusturi. Susțineți România! Susțineți produsele autohtone!

Fii și tu alături de producatori autohtoni și fă lucruri bune pentru România, lucruri bune pentru tine!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: