Se încarcă...
Panifcom Paine Vie

Panifcom ne face poftă de pâine vie

Ți-e dor de o pâine din aceea bună, plămădită cu maia, cu coaja crocantă, dar miezul pufos, frământată cu dragoste și coaptă cu măiestrie? Dacă da, știm noi unde poți găsi o astfel de delicatesă!

Panifcom este unul din cei mai noi producători care s-au alăturat platformei FabricatinRO și care ne-a impresionat cu specialitățile sale de panificație. 

Hai să cunoaștem povestea Panifcom!

Povestea Panifcom a început demult, cu mai bine de 100 de ani înainte ca tu să citești acest articol. Mai exact, istoria acestei companii a început să curgă încă din 1905, când bunicul Mihail Holicov era îmbarcat pe cel mai mare vas de război al imperiului rus, numit Potemkin. Atât el cât și restul echipajului, din cauză că nu au mai putut îndura greutățile la care erau supuși, s-au răsculat împotriva regimului, fiind astfel declarați trădători și nu au avut încotro decât să acoste în portul Constanța.

Pe vremea aceea, Mica Românie nu avea nicio convenție de extrădare cu Rusia și atunci, s-a hotărât să arate compătimire față de cei aproximativ 750 de refugiață și i-a primit cu brațele deschise, ca o țară europeană ce era.

După debarcarea în România, Mihail Hilcov a ajuns în cele din urmă mecanic de moară pe moșia boierului Mișu Ștefănescu, unde și-a întemeiat o familie și a rămas tot restul vieții. 

După ce a învățat arta morăritului, fiul lui Mihail Milcov, Petru Holicov, a plecat de la mica moară unde lucra tatăl său și a ajuns să conducă, dar și să dețină, mai multe mori din județul Iași. 

În 1994, cel care a preluat ștafeta afacerii este Ștefan Holicov, care alături de partenerul său de afaceri, Liviu Balanici, au susținut financiar și administrativ un proiect pe care cu toții îl cunoaștem în ziua de azi sub numele de Panifcom. 

Ramurile de producție Panifcom

Cei mai mulți cunosc firma Panifcom pentru pâinea sa excelentă. Dar în realitate, aceasta activează și în domeniul agriculturii și creșterii animalelor și toate acestea în numele pâinii de calitate.

Pentru a putea realiza pâinea desăvârșită care le-a adus faima și reputația de care se bucură în ziua de azi, Panifcom plantează pe cele 4000 de hectare de teren pe care le deține: porumb, grâu, sfeclă de zahăr, lucernă și soia. De asemenea, se gândește și la ce e bun cu pâine – și anume laptele, crescând 1670 de vaci de lapte Holstein cu o medie de 39 de litri de lapte pe cap. 

În anul 2015, Ferma Panifom a primit titlul de Cea mai productivă fermă din România, atingând recordul național de 16.817,19 litri de lapte pentru anul de control 2014 – 2015.

Produsele Panifcom

Întorcându-ne la pâine, vom numi în continuare câteva din specialitățile Panifcom, urmând să te invităm să le descoperi singur pe restul. 

Franzela albă proaspătă – franzela albă proaspătă este o pâine care se bucură de multă popularitate pe mesele ieșenilor, plămădită cu maia și proaspăt copată zi de zi.

Pâinea Mândria Burtarului – aceasta este o pâine cu maia îngrijită doar de Panifcom, cu un gust cu totul și cu totul aparte, delicios și ușor de ținut minte de la prima gustare.

Pâinea lui Ștefan albă – este o speliatate ieșeană, care se face din maia fermentată pentru 26 de ore, de către 6 brutari talentați.

Feliuța cu semințe – feliuța cu semințe este o pâine cu un aluat foarte dens și plin de semințe nutritive, care mai de care mai gustoase. La prima gustare, ai impresia că nu te-ai pitea sătura oricât de multă pâine de acest fel ai mânca, dar în realitate, ea îți potolește foamea cât ai zice pâine.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: