Se încarcă...
Mangalitza Food Art

Mangalitza Food Art – pentru cei care cinstesc mâncarea la rangul de artă

Ai mai auzit vreodată de expresia: salumerie artizanală? Ei bine, dacă vrei să-ți păstrezi titlul de gurmand cu acte în regulă, ar fi bine să te pui la punct cu acest concept, mai ales că s-ar putea să ai parte și de o surpriză foarte plăcută. Ca să înțelegi pe deplin ce înseamnă o salumerie artizanală, te invităm prin acest articol să descoperi senzaționalele produe Mangalitza Food Art, o băcănie românească de îți va ridica standardele la mâncare.

Mangalița este o rasă de porc de proveniență sârbă și maghiară, cu o blană creață și cu fir de păr lung, dar cu o carne excelentă, din care se produc cele mai savuroase mezeluri. Această rasă a fost obținută prin încrucișarea rasei Șumandia, originar din Serbia, o rasă de porc mare și cu părul creț, cu diferite rase de porci din regiunea Salontei și a munților Bakony. 

În regiunea Ardealului, porcii din rasa Mangalița se cresc de aproape două secole, în principal în gospodăriile sătenilor, dar și într-unele unități de stat. La capitolul hrană, Mangalița nu este deloc un porc pretențios și pe deasupra oferă o carne și o grăsime cu calități superioare.

Mangalitza Food Art sau când mezelurile se transformă în opere de artă

Dar să ne întoarcem la Mangalitza Food Art și la minunile pe care le înfăptuiește această salumerie artizanală din carne de porc Mangalița. Chiar și fără prea mult efort, această rasă de porc permite crescătorilor săi să fabrice mezeluri cu un gust excepțional, dar cei de la Mangalitza Food Art îi întrec parcă pe toți cu rețetele lor culese și perfecționate din bucătăria românească și cea italiană.

Specialitățile Manlitza Food Art sunt perfect naturale, fără nitriți sau nitrați și fără alte substanțe curioase în ele, pe de-o parte pentru că producătorii lor se gândesc la sănătatea ta și a celorlalți consumatori și pe de altă parte pentru că nu au nevoie, fiind deja perfecte așa cum sunt. Ca să enumerăm câteva din bunătățile care te vor face garantat să te lingi pe degete după fiecare îmbucătură, hai să vorbim despre:

– Pate Mangalitza – un pate de porc caracterizat printr-o textură deosebit de fină și cu o aromă specifică produselor fabricate exclusiv din carne de porc de rasă pură Mangalița;

– Pancetta – uscată crudă, neafumată și apoi maturată timp de două luni, pancetta din carne de Mangalița este excelentă pentru orice rețetă pe care vrei s-o pui în practică, fie că dorești să-ți impresionezi musafirii, fie că pui la cale un răsfăț doar pentru tine sau familia ta;

– Untură de porc Mangalitza – poate fi folosită pentru diverse rețete culinare, sau așezată cu grijă pe o felie de pâine crocantă și servită ca atare;

– Guancinale din carne de porc Mangalița – o slănină delicioasă, cu un procent foarte ridicat de grăsime, fabricată după o rețetă originală italienească, la fel ca și grăsimea de porc Mangalița se poate consuma în dicerite preparate culinare sau pur și simplu, ca atare.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: