Se încarcă...
Lapte De Măgăriță Premium Ce Trebuie Să știi Despre Acest Aliment

Lapte de măgăriță premium: ce trebuie să știi despre acest aliment?

Nu este prima oară când vorbim pe blogul FabricatinRO despre lapte de măgăriță premium. Acest aliment miraculos se poate obține doar în primele săptămâni după nașterea puișorilor și este foarte prețios întrucât nu poate fi muls tot pentru vânzare, ci trebuie lăsat și puișorilor, ca să se hrănească.

Acesta este motivul pentru care lapte de măgăriță premium nu se găsește tot timpul anului, nici măcar la cele mai mari ferme, precum partenerul nostru valoros: Ferma Măgărițelor.

Câteva cuvinte despre măgari și cum dau ei naștere puișorilor lor

Măgarul este un mamifer înrudit cu calul și cu zebra. El are picioare lungi, care se termină în copite, la fel ca și rudele sale. Este unul dintre cele mai simpatice animale domestice din ogradă, cu urechile sale lungi și cu o coamă scurtă, puțin zbârlită, care îi adaugă un plus de personalitate. În vârful cozii are un smoc de păr, asemănător cu cel al văcuțelor.

Atât masculii, cât și femeile au o blăniță de culoare închisă, gri, maro sau negru, nu foarte deasă, astfel încât se udă dacă stau în ploaie și din acest motiv preferă locurile uscate și ferite de umezeală.

Măgarii pot trăi până la vârsta de 40 de ani și au o greutate cuprinsă între 50 și 100 de kg.

În ceea ce privește alimentația, ei nu sunt deloc niște animale pretențioase. Le place să mănânce porumb, ovăz, morcovi sau lucernă, dar se mulțumesc și cu iarbă proaspătă sau fân. Cu apa însă sunt mai exigenți. Le place doar apa curată, iar dacă li se oferă apă murdară, refuză să o bea.

Egiptenii sunt cei cărora trebuie să le mulțumim pentru faptul că măgărușii se numără printre prietenii noștri necuvântători. Ei au reușit să domesticească măgarul și să-l convingă să-i ajute să construiască celebrele piramide. Pe vremea aceea măgarii trăiau doar în Asia și Africa, dar acum pot fi văzuți pretutindeni în lume.

Perioada de gestație a măgărițelor este de 12 luni, mai lungă decât la om, iar sarcinile gemelare sunt un fenomen foarte rar. La scurt timp după ce se nasc, măgărușii pot să meargă pe propriile lor picioare și au deja toți molarii.

Măgarul și-a făcut o reputație proastă ca animal încăpățânat, dar în realitate este doar un animal foarte atent, care analizează bine orice situație înainte să acționeze. De asemenea, el nu se simte bine pe cont propriu, ci preferă să aibă companie, iar prietenii îl fac fericit.

Când poți să cumperi lapte de măgăriță premium?

Așa cum am spus și în rândurile de mai sus, este considerat lapte de măgăriță premium doar laptele muls în primele săptămâni după nașterea puișorilor. Aceștia se nasc în lunile aprilie-iunie și astfel, cea mai potrivită perioadă din an în care poți să cumperi lapte de măgăriță este a doua jumătate a primăverii și primele săptămâni din vară.

Pe de altă parte, dacă vrei să ții o cură cu lapte de măgăriță, trebuie să știi cât lapte de măgăriță se bea pe zi și faptul că, pentru cele mai bune rezultate ar fi bine să repeți cura de cel puțin două ori pe an, ceea ce este imposibil din punct de vedere al disponibilității laptelui dacă vrei neapărat să consumi numai lapte de măgăriță premium.

Pe de altă parte, poți să ții o dată pe ani o cură cu lapte de măgăriță premium și încă o cură cu lapte de măgăriță de înaltă calitate. Ambele tipuri de produse le găsești în magazinul online al platformei noastre, de la partenerul nostru Ferma Măgărițelor.

Chiar și atunci când laptele de magarita premium nu este disponibil, laptele de măgăriță de la Ferma Măgărițelor este un aliment valoros, care te poate ajuta să-ți consolidezi sistemul imunitar și să beneficiezi de o mulțime de nutrienți valoroși pe care îi poți găsi doar în laptele de măgăriță și cel matern.

Ți-am stârnit curiozitatea? Până ce laptele de măgăriță premium va fi disponibil pe platforma noastră poți să descoperi beneficiile laptelui de măgăriță încercând produsele de calitate de la FabricatinRO.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: