Ferma Măgărițelor te invită la o plimbare cu multiple beneficii pentru sănătate!

Ferma Magaritelor

Ferma măgărițelor a luat ființă în anul 2015. Totul a început de la o singură măgăriță, care îngrijită cu dragoste și atenție le-a dat proprietarilor ideea unei afaceri care le-a adus multă bucurie atât lor, cât și tuturor celor care au încercat excelentul lapte produs de ea. Lucrurile au evoluat relativ rapid și cu timpul, Ferma Măgărițelor a ajuns să numere nu mai puțin de 200 de măgărițe.

Proiectul a fost demarat doi frați întreprinzători și chiar și acum merge de minune tot pe mâna lor, unul din ei întreținând relațiile cu clienții, iar celalat ocupându-se de tot ceea ce ține de fermă, începând cu pregătirea hranei pentru măgărițe și continuând cu mulgerea lor și alte lucruri ce țin de îngrijirea lor.

În perioada dinaintea pandemiei de COVID-19, Ferma Măgărițelor a fost vizitată de familii cu copii din toate colțurile țării, dar și de elevi de grădiniță sau de școală care s-au jucat cu simpaticii măgăruși de la fermă, au învățat să-i călărească și i-au răsfățat cu tot felul de bunătăți.

Acum, când restricțiile s-au ridicat și putem din nou călători din nou, Ferma Măgărițelor și-a deschis iar porțile vizitatorilor și îi așteptă pe cei care vor să facă cunoștință cu drăgălașii puișori blănoși și să bea lapte proaspăt de măgăriță. Ferma se poate vizita în intervalul orar 09:00-17:00 , dar pentru ca totul să meargă ca pe roate, înainte de vizită cel mai bine e să anunți proprietarii ca să nu ai parte de surprize.

Cea mai bună perioadă din an pentru a face o vizită la Ferma Măgărițelor este vara, mai ales că pentru vara următoare, cei doi frați au pregătit o trăsură pentru ca amatorii să poată face plimbări prin împrejurimi.

Ce fel de lapte poți savura la Ferma Măgărițelor?

Cei care vor să se înfrupte din deliciosul și sănătosul lapte de măgăriță de la Ferma Măgărițelor pot alege dintre două variante de lapte disponibile și pe platforma noastră FabricatinRO:

  • lapte premium – obținut muls în primele 3 luni de lactație ale măgărițelor
  • lapte crud standard – obținut în restul perioadei de lactație a măgărițelor

Mulți se întreabă de ce laptele de măgăriță este atât de scump în comparație cu alte tipuri de lapte, dar spre deosebire de alte ovine sau bovine, măgărițele nu oferă lapte decât aproximativ 5 luni pe an, imediat după ce dau naștere puișorilor lor.

Laptele din primele trei luni de lactație se numește lapte premium deoarece este mai bogat în vitamine și în proteine decât restul laptelui.

Cum se consumă laptele de măgăriță pentru a profita din plin de toate beneficiile sale?

Laptele de măgăriță se consumă cel mai bine crud pentru a putea beneficia de toți nutrienții pe care el îi conține. 

Cel de la Ferma Măgărițelor nu este deloc pasteurizat și nu conține niciun fel de substanțe menite să prevină deprecierea lui și din acest motiv nu rezistă decât 7 zile păstrat la frigider.

Pentru a-i prelungi durata de viață, laptele de măgăriță se poate congela, iar după decongelare ar trebui consumat în două sau trei zile, înainte să-și piardă proprietățile sale asupra organismului uman.

Laptele de măgăriță are o formulă chimică foarte similară cu laptele de mamă și este complet natural. De aceea, el poate fi consumat de orice persoane, indiferent de vârsta lor sau condiția lor fizică. Singurele persoane care ar trebui să evite consumul laptelui de măgăriță sunt cele care suferă de intoleranță la lapte. Dar cu excepția lor, laptele de măgăriță se recomandă oricui are grijă de sănătatea sa.

Dacă vrei să încerci o cură cu lapte de măgăriță, în ceea ce privește cantitatea, cel mai bine ar fi consumi între 100 și 150 de mililitri pe zi, dimineața, pe stomacul gol, crud, exact așa cum e el, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni.

De asemenea, dacă ești mulțumit de efectele obșinute și vrei să repeți din nou cura, o poți face de până la două ori pe an, bucurându-te de tot ceea ce are laptele de măgăriță de oferit.

Tu ai încercat vreodată să ții o cură cu lapte de măgăriță? Dar ce spui de o plimbare la Ferma Măgărițelor împreună cu familia pentru a face o bucurie celor mici, dar și pentru o gură de aer proaspăt și bineînțeles, de lapte!

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj