Galactic – delicii savuroase produse în România

Galactic Ciocolata Fabricata In Romania

     Ciocolata Galactic – un produs românesc inspirat din tradiția locală cu un slogan inspirat: “plutești de plăcere” s-a născut  în anul 1997 într-o regiune de o frumusețe răpitoare, Baia Sprie – Maramureș.

Mai există în magazine ciocolată românească? Ciocolateria românească are tradiție chiar dacă producători de ciocolată consacrați au devenit un morman de clădiri demolate, cărămizi și praf,  iar mărci romanesti cu tradiție sunt produse în fabrici străine… În mare parte consumul de ciocolată în România este acoperit din import.

Printre ruine, cumva s-a strecurat un producător român de ciocolată cu misiunea declarată de “a face din dulciuri un aliment mai sănătos și care să producă momente de plăcere în viața consumatorilor”, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente ce se regasesc pe rafturile magazinelor din țară. Printre mărcile produse de grupul de firme format din Food Distributione SRL și Food Land Galactic SRL sunt Galactic, Spria, Real Chocolate, CORA, Profi, Aro, Nr. 1, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu. Producătorul propune un raport calitate/preț foarte convenabil. Conform site-ului oficial al Oficiului Național al Registrului Comerțului cele două firme au acționari comuni români și capital 100% românesc.

Marca Galactic este înregistrată la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) de firma Food Distributione SRL și este marca consacrată a producatorului român, cu sloganul “plutești de plăcere”. Galactic este principala marcă a producătorului, produsele de ciocolată din această clasă fiind distinse cu medalia “Marca de Aur” la Salonul Național al Dulciurilor organizat de către Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR 1903). Prima ciocolată Galactic a fost produsă în noiembrie 1997 sub forma unei tablete și a unui baton neumplut (ciocolată cu lapte). Treptat, produsele s-au diversificat iar în prezent sub numele Galactic se produc tablete simple și umplute, batoane, cuverturi, specialități, creme tartinabile, napolitane simple și glazurate. Le Chocolatier este marca aceluiași producator, inregistrată de Food Land Glactic SRL, marcă premium ce are sloganul “artisans of the taste” (artizanii gustului).

Același producător român are în portofoliu ciocolata “Spria” cu rețete în care se folosesc ingrediente locale, cum ar fi nuca, macul, mierea și alunele de pădure. Tabletele Spria au în spate o muncă migăloasă pentru a putea lansa deliciile inspirate din tradițiile locale, au ambalaje care te duc cu gândul la prospețimea aerului de munte, la o seară de răcoroasă de vară, cu decoruri vesele cu flori de mac, nuci și alune. Ciocolata Spria se dorește un produs diferit care să se diferențieze pe piață în segmentul mediu de preț.

Galactic Cicolata Fabricata In Romania

Deși produce o gamă largă de sortimente: tablete de 100g, tablete de 90g, batoane de 50g, cu ingrediente solide sau creme cu diferite arome (rom, capucino, cireșe, căpșuni, cocos, lapte, banane), praline, ciocolată amăruie, albă, ciocolată pentru patiserie, napolitane umplute cu cremă de alune, cacao și lapte, si altele, producătorul ciocolatelor Galactic și Spria nu are o viață ușoară pe piața românească. În spatele gustului savuros, are de dus o “luptă” grea și istovitoare cu importurile, bugetele de marketing și forța mărcilor consacrate, cu responsabilitatea de a salariza zeci de persoane, cu dificultățile legate de încasări și numeroase alte probleme, astfel că și acest producător, ca mulți alții, s-a aflat în situații limită, în pragul insolvenței.

Totuși, Galactic și Spria au rămas printre ultimele redute ale ciocolatei românești, fiind prezente în magazine partenere precum Auchan, Real, MegaImage, Cora, Carrefour, Metro, Billa, Supeco, Kaufland si oferind posibilitatea de a comanda ciocolata direct de pe site-ul lor.

[wpsm_ads2 float=”none”]

Noi, consumatorii nu trebuie să ne încărcăm cu problemele pieței românești de ciocolată ci să savuram un dulce deliciu, o bucurie la orice vârstă.  Mie una, dă-mi o bucată de ciocolată și găsesc viața mai frumoasă…

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj