Cum recunoști o pâine cu adevărat sănătoasă?

Cum Recunoști O Pâine Cu Adevărat Sănătoasă

O pâine sănătoasă este o pâine fabricată din ingrediente nutritive, cu un conținut ridicat de fibre și sănătoase pentru organism. Aceasta trebuie să fie preparată într-un mod care să păstreze aceste beneficiile nutriționale ale ingredientelor folosite și să nu conțină ingrediente periculoase pentru organism, așa cum sunt aditivii artificiali.  

Pe scurt, iată cum poți să recunoști cel mai simplu și rapid o pâine sănătoasă. 

Aluat din făină integrală – Pâinea integrală este fabricată din făină care conține toate componentele bobului de grâu, ceea ce înseamnă că conține mai multe fibre și mai mulți nutrienți decât pâinea albă care nu are altceva în compoziția sa decât miezul bobului de grâu, cel mai puțin nutritiv element al acestuia. 

Conținut scăzut de sare – Sarea dă pâinii savoare și gust. Dar prea multă sare poate afecta tensiunea arterială făcând-o să crească și de aceea o pâine sănătoasă este o pâine care nu conține multă sare. La prima vedere ar părea că scăderea conținutului de sare din rețetă complică lucrurile pentru brutarii care vor să facă pâine bună și sănătoasă, dar un rol foarte important pentru gustul unei pâini îl au și celelalte ingrediente din compoziție, nu doar sarea, motiv pentru care, dacă se folosește o făină de calitate superioară pâinea sănătoasă va fi cel puțin le fel de gustoasă ca una cu un conținut ridicat de sare. 

Conținut scăzut de zahăr – Chiar dacă este mai greu de depistat după gust decât sarea, pâinea conține și zahăr, în cantități semnificative. De aceea, pentru persoanele cu diabet de exemplu sau cele care pur și simplu vor să limiteze consumul de zahăr din dieta lor, pâinea cu mult zahăr trebuie evitată pe cât posibil. 

0 Aditivi – Dacă ții la sănătate, este important să alegi o pâine care conține cât mai puțini aditivi, conservanți sau alte substanțe chimice. De preferat, ar fi să consumi pâine care nu are deloc astfel de substanțe în compoziția ei. O recunoști ușor după cât de repede își alterează proprietățile odată ce a fost scoasă din pungă și ai început să o consumi. Pâinea care nu conține aditivi nu se va păstra ca proaspătă la nesfârșit, ci va respecta cursul normal al naturii. 

Mai multe fibre și proteine – Pâinea sănătoasă, fiind fabricată din făină integrală, conține din start mai multe fibre și proteine lucru pentru care oferă o stare de sațietate care se păstrează mai mult timp. Așa că, dacă vrei să profiți mai mult de pe urma pâinii pe care o consumi și să te simți sătul și energic până la următoarea masă, atunci merită să cumperi o pâine bună. 

Exclusiv ingrediente proaspete – Nu în ultimul rând, pâinea ar trebui să fie preparată exclusiv din ingrediente proaspete și să fie coaptă la temperaturi care să nu distrugă nutrienții din ele. Ar trebui să-ți faci un obicei din verificarea ingredientelor pe care le conține pâinea pe care o consumi și să eviți pâinea supra procesată sau care conține ingrediente care ți se par că nu au ce căuta într-o rețetă de pâine. 

Concret, de unde poți să cumperi pâine sănătoasă în România?

Îți recomandăm pâinea Panifcom dacă vrei o pâine cu adevărat sănătoasă pentru tine și familia ta. Compania Panifcom este o companie cu istorie pe piața românească, ce îmbină armonios calitatea cu tradiția și oferă consumatorilor săi produse de panificație sănătoase și gustoase, exact așa cum trebuie să fie o pâine bună. 

Sortimentele de pâine din gama Panifcom sunt fabricate din făină integrală și crescute cu maia fermentată, ceea ce le oferă un gust nobil, pur românesc, care hrănește pofta și încântă simțurile. 

Pe vremuri, se spune că brutarii obișnuiau să coacă din făina obținută din primele boabe de grâu măcinate o turtă mare și gustoasă pe care o împărțeau copiilor. Făceau acest lucru pentru ca tot restul grâului din cămările lor să fie curat ca sufletul de copil. Această tradiție se respectă din cele mai străvechi timpuri și chiar dacă unii oameni moderni au început s-o mai uite, Panifcom o readuce la viață fabricând astfel nu numai o pâine foarte sănătoasă pentru trup, ci o pâine care hrănește și sufletul deopotrivă.

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj