Nelipsiti de pe mesele institutiilor sau la sedinte si apreciati de persoanele cu rang inalt care au trecut prin judet, covrigii de Buzau se numara printre cele 13 produse romanesti pentru care reprezentantii Oficiului National de Produse Traditionale si Ecologice au obtinut aprobare de la Uniunea Europeană.
Covrigul de Buzau fabricat în România
Covrigul de Buzau a fost aprobat de Uniunea Europeana si a devenit marca inregistrata in anul 2007. Acesti covrigi au fost prima data copti de negustorii greci in anul 1800. Pentru nimeni insa nu este foarte clar care este reteta originala si in mainile cui se afla. Pentru Romania, Buzaul detine un record absolut. El are nu mai putin 40 de covrigarii inregistrate. Iar un lucru curios este faptul ca fiecare covrigar spune ca el si numai el detine reteta originala a covrigilor de Buzau.
Cateva cuvinte despre compania Boromir
Boromir Prod SA Buzau are ca obiect de activitate fabricarea painii, prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie. Ea mai este cunoscuta si sub numele de Spicul. Societatea ofera spre comercializare atat produse traditionale, cat si produse noi. Boromir SA a avut o dezvoltare rapida. Ea a ajuns sa detina aproximativ 10 la suta din activitatea de morarit din toata tara, prin achizitionarea a trei mori, aflate în Sibiu, Buzau si Deva, beneficiind în acelasi timp si de noi piete de desfacere. În urma participarii la concursul „Produsul Anului Romania 2009”, Cozonacul Boromir cu crema de nuci a fost desemnat castigator de catre consumatorii romani la categoria „Produse de Patiserie”.
Covrigeii Boromir respectă tradiția străveche a covrigilor de Buzău. De asemenea, rețeta lor nu se schimbă pentru a menține calitatea și gustul.
Produsele Boromir sunt create si fabricate in Romania, la fel ca si toate celelalte produse alimentare de o calitate excelenta listate pe aceasta platforma. Descopera-le pe toate si bucura-te de aromele autentice din tara ta!