Se încarcă...
Branza Nasal

Branza Nasal va reaparea din 2015

Branza Nasal este cunoscuta atat in tara cat si in strainatate ca fiind una dintre cele mai gustoase din tara noastra. Mai este cunoscuta si ca “camembertul romanesc”, camembertul fiind una dintre cele mai cunoscute specialitati din branza din Franta, fiind preferata turistilor care aleg ca destinatie partea de nord a Frantei.

Cine produce branza Nasal?

Fabrica de la Nasal este destina cu cunoscuta companie Napolact, aceasta inchizand fabrica in vara anului 2013. De atunci si pana acum nu s-au mai auzit prea multe detalii despre acest lucru, iar din acest motiv multi au uitat de faimosul brand.

Din luna ianuarie a anului ce urmeaza, branza Nasal va aparea din nou pe piata, brandul fiind relansat. Totul se intampla datorita unor fermieri care au luat initiativa cu privire la acest aspect. Cei 60 de fermieri care doresc sa faca asta, au inchiriat fabrica de branza pentru a reproduce gustoasa branza. Procesul de fabricatie cu ajutorul caruia s-a reusit obtinerea unei specialitati nu este unul foarte special. Procesul de maturizare are loc in grota Taga, care se afla in localitatea cu acelasi nume. Timp de 21 de zile branza este tinuta la maturare. In acest timp, o bacterie specifica accelereaza procesul si creeaza cunoscuta branza de Nasal.

Cei 60 de fermieri care vor sa relanseze cunoscuta branza, spun ca vor scadea pretul substantial. Iar acest lucru este o veste buna fiindca pana anul trecut era una dintre cele mai scumpe branzeturi de pe piata. Astfel, vor vinde branza de calitate la un pret mult mai mic, motiv pentru care sunt sigur ca succesul lor va fi foarte aproape. Pretul la care se vindea branza Nasal era 60 de lei pe kilogram. Iar acum fermierii planuiesc sa o vanda la doar 20 de lei kilogramul.

In concluzie, de anul viitor vom putea cumpara branza de Nasal, care este de o calitate superioara, la un pret mult mai mic ca in trecut.

Branza Nasal este una dintre cele mai cunoscute tipuri de branza fabricate in Romania. Pentru a descoperi si alte branzeturi de la noi, te invitam pe platforma noastra FabricatinRO!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: