Uleiul presat la rece – soluția sănătoasă pentru gătitul acasă

Screenshot 2019 01 20 Zorian Produse Fabricate In Romania

Planul pentru acest an este să gătești și să mănânci mai sănătos? Fără atât de multe găsimi sau prăjeli, fără fast food și alimente procesate, să faci mai mult sport și plimbări pe jos? Primul pas este întotdeauna în bucătărie, pentru că trebuie să îți schimbi obiceiurile alimentare nesănătoase, abia pe urmă să începi o activitate fizică mai intensă. Venim noi cu o primă schimbare: înlocuiește uleiurile procesate cu un ulei presat la rece.

Uleiul de floarea soarelui protejează organismul de factorii nocivi. Acesta este o alegere bună pentru cei care doresc sa țină cont de sănătatea inimii și să prevină ateroscleroza. Prezența, în uleiul de floarea-soarelui a acidului fenolic, a grăsimilor monosaturate și a grăsimilor polinesaturate stimulează energia și, de asemenea, reduce riscul bolilor cardiovasculare. Uleiul de floarea-soarelui este bogat în antioxidanți , iar vitamina E este un antioxidant puternic care poate elimina radicalii liberi înainte de a putea modifica celulele sănătoase în celulele canceroase.

De asemenea, are un efect însemnat asupra sistemului imunitar și mărește capacitatea organismului de a rezista atacurilor la infecții. Uleiul de floarea soarelui protejează pielea prin întărirea barierelor din membrană, ceea ce face mai dificilă pătrunderea bacteriilor și virușilor în organism.

Citeste si despre: Scrijele de fructe ca la bunica

Prin folosirea uleiului de floarea soarelui presat la rece vom îmbunătăți, în primul rând, calitatea gătitului. Uleiurile presate la rece sunt uleiuri nerafinate chimic care sunt obținute prin presarea mecanică a semințelor. Uleiurile presate la rece au un rol important în alimentație şi sunt bogate în acizi grași polinesaturaţi, în vitamine, minerale şi antioxidanți, ele având o acţiune complexă şi foarte benefică asupra organismului.

Consumul acestor tipuri de uleiuri previne îmbătrânirea precoce, ajută la scăderea colesterolului şi a hipertensiunii arteriale, scade riscul accidentelor vasculare, poate preveni apariția depresiilor, a insomniei, a alergiilor, a constipației, a litiazei renale sau biliare. De asemenea, dacă sunt consumate în mod echilibrat, uleiurile presate la rece au un efect benefic asupra ficatului, a pielii şi sunt foarte utile pentru menținerea echilibrului hormonal.

Aceste efecte benefice ale uleiurilor presate la rece nu pot apărea în cazul uleiurilor rafinate, deoarece în acest caz, extracția din semințe se face la temperaturi ridicate, ceea ce are ca efect inactivarea multora dintre componentele benefice ale uleiului, iar pe de altă parte se folosesc multe substanțe chimice pentru rafinarea și stabilizarea uleiului care au o serie de efecte nocive asupra organismului.

O marcă de încredere românească, cu certificare BIO, este ulei presat la rece Zorian, care folosește metoda tradițională de presare la rece a semințelor de floarea soarelui, conferind uleiului un gust deosebit. Este disponibil în ambalaje de 1L, 0,5L, 0,25L și la plicuri. Pentru clienții care folosesc cantități mai mari, există și posibilitatea ambalării în recipiente de 5 sau 10 litri.

Aceștia sunt în căutare de distribuitori în țară, așa că nu ezita să îi contactezi dacă îți dorești un parteneriat serios și de calitate. Vânzarea, distribuirea și promovare de produse și alimente sănătoase ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare comerciant, cu atât mai mult cu cât produsele sunt 100% românești.

Sursa: zorian.ro, fabricatinro.ro

Distribuie

Mai multe Articole